• SpaceX, compania lui Elon Musk, a primit aprobarea de a închiria un al doilea complex de lansare de rachete la o bază militară din California.
  • SpaceX va putea lansa rachetele sale de mare putere „Falcon” de la Complexul de lansare spațială 6 de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg.
  • Baza spațială Vandenberg Space Force Base permite lansări pe o traiectorie sudică deasupra Oceanului Pacific.

Forțele spațiale americane au anunțat luni că SpaceX, compania lui Elon Musk, a primit aprobarea de a închiria un al doilea complex de lansare de rachete la o bază militară din California, ceea ce pregătește compania spațială pentru cel de-al cincilea loc de lansare din Statele Unite, scrie Reuters.

Conform contractului de închiriere, SpaceX va lansa rachetele sale de mare putere „Falcon” de la Complexul de lansare spațială 6 de la Baza Forțelor Spațiale Vandenberg, o bază militară de lansare la nord de Los Angeles, unde compania spațială operează o altă platformă de lansare. Aceasta mai are alte două în Florida și stația sa privată Starbase din sudul Texasului.

O declarație a Forțelor Spațiale, făcută luni seară. a precizat că o scrisoare de susținere a deciziei a fost semnată vineri de către comandantul Space Launch Delta 30, colonelul Rob Long. Declarația nu a menționat o durată a contractului de închiriere al SpaceX.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

Noul loc de lansare, eliberat anul trecut de United Launch Alliance, o companie mixtă Boeing-Lockheed, oferă SpaceX mai mult spațiu pentru a face față unui program de lansare din ce în ce mai încărcat pentru lansări de sateliți comerciali, guvernamentali și interni.

Baza spațială Vandenberg Space Force Base permite lansări pe o traiectorie sudică deasupra Oceanului Pacific, care este adesea utilizată pentru sateliții de monitorizare a vremii, militari sau de spionaj care se bazează în mod obișnuit pe orbite terestre polare.

Concesionarea Complexului de lansare spațială 6 de către Space Launch Complex-6 vine în contextul în care companiile de rachete se pregătesc să concureze pentru programul de lansare spațială de securitate națională din faza 3 al Pentagonului, un efort de achiziție de lansări militare de anvergură care se așteaptă să înceapă în aproximativ un an.

Citește și