• Franța a fost implicată în săptămâni de demonstrații asupra planurilor, care includ creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani.
  • Lucrătorii feroviari invadează sediul Comisiei Europene din Paris pentru a apăra FRET, amenințat de o procedură de comisie.
  • „Suntem împotriva reformelor de pensionare care vor face mulți oameni să moară la locul de muncă”, a spus Tomas Ghestem, unul dintre manifestanți.

Lucrătorii feroviari din Franța forțează un baraj rutier al poliției și invadează Champs-Élysées pentru a întrerupe o conferință în prezența ministrului transporturilor. Lucrătorii feroviari invadează sediul Comisiei Europene din Paris pentru a apăra FRET, amenințat de o procedură de comisie.

Protestele față de reforma pensiilor au tulburat Franța în ultimele luni, dar demonstrațiile au fost în mare parte ținute la distanță la unul dintre cele mai strălucitoare evenimente din țară, Festivalul de Film de la Cannes.

Duminică, zeci de protestatari s-au adunat la Cannes pentru a se opune ridicării reformelor promovate în parlament de guvernul președintelui Emmanuel Macron. Aceste proteste au fost însă departe de centrul central al festivalului, Palais des Festivals, sau bulevardul de pe litoral din Cannes, Croisette. În schimb, s-au adunat la marginea orașului, pe bulevardul Carnot.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Suntem împotriva reformelor de pensionare care vor face mulți oameni să moară la locul de muncă”, a spus Tomas Ghestem, unul dintre manifestanți.

Sindicatul CGT a cerut acțiuni de protest dispersate în toată țara în aprilie. La Paris, sute de oameni s-au adunat pentru o demonstrație pașnică la gara Gare de Lyon.

Zeci de feroviari francezi au dat un foc de tabără în fața gării Gare de Lyon din Paris, joi, în timp ce au început o altă zi de greve din cauza reformei nepopulare a pensiilor a președintelui Emmanuel Macron.

Franța a fost implicată în săptămâni de demonstrații asupra planurilor, care includ creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. Acțiunea industrială de joi la SNCF, care a fost convocată de mai multe sindicate, a afectat liniile regionale și serviciile suburbane din Paris, a declarat compania națională de căi ferate.

Citește și: