• Setul Lego Icons Pac-Man, format din 2.650 de piese, recreează jocul clasic de arcade Pac-Man.
  • Publicul a avut acces pentru prima dată la acest joc acum 43 de ani.
  • Pac-Man a devenit cel mai popular joc de arcade din toate timpurile, cu 293.822 de unități instalate în întreaga lume la șapte ani după ce a fost lansat.

Anul trecut, Lego a lansat un set pentru consola Atari 2600, lansată inițial în anii ’70, iar acum aduce un omagiu jocului de arcade al anilor ’80. Setul Lego Icons Pac-Man, format din 2.650 de piese, recreează jocul clasic de arcade Pac-Man, relatează Engadget. Este format dintr-o fantă de monede luminoasă, joystick și manivelă mecanică care îți permite să deplasezi personajele în labirint în mod mecanic.

Există versiuni din cărămidă ale lui Pac-Man, împreună cu fantomele Blinky și Clyde, care se pot roti pe o bază sau pot fi expuse deasupra cabinetului. „Odată completat, puteți ilumina fanta pentru monede, în plus există o mică vinietă cu o mini-figură feminină care joacă Pac-Man pe o sală de jocuri, ascunsă în interiorul cabinetului”, notează Lego într-un comunicat de presă.

Lego a detaliat o parte din istoria lui Pac-Man, menționând că primul test cu membri ai publicului a avut loc acum 43 de ani, pe 22 mai 1980. Forma personajului Pac-Man se bazează pe o pizza căreia îi lipsește o felie, iar jocul a fost lansat în Japonia pe 29 iunie 1980. Pac-Man a devenit cel mai popular joc de arcade din toate timpurile, cu 293.822 de unități instalate în întreaga lume la șapte ani după ce a fost lansat pentru prima dată.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Culoarea personajului principal a fost inspirată de „galbenul iconic al cărămizii Lego”, potrivit creatorului jocului, Toru Iwatani. „Din moment ce galbenul lui Pac-Man a fost inspirat de galbenul grupului Lego, a făcut ca acesta să fie și mai naturală”, a declarat Aadil Tayouga, de la Bandai Namco.

Setul Lego Icons Pac-Man Arcade va fi disponibil pentru membrii Lego VIP începând cu 1 iunie, apoi va fi lansat pentru publicul larg pe 4 iunie.

Citește și: