• Un colier din aur realizat dintr-un dinte de megalodon a fost identificat în timpul unei expediții pe vasul Titanic.
  • Imaginile au fost filmate în timpul eforturilor depuse vara trecută pentru a realiza primele scanări digitale ale epavei.
  • Compania care a făcut descoperirea spune că obiectul a fost realizat dintr-un dinte de megalodon cu aur încorporat în el.

Un colier confecționat din dintele unui rechin megalodon apare în noile imagini de pe epava vasului Titanic. Bijuteria a fost identificată în imaginile filmate vara trecută de firma Magellan Ltd., cu sediul în Guernsey, scrie Daily Mail.

Imaginile au fost filmate în timpul eforturilor de a obține primele scanări digitale ale epavei. Alte obiecte din jurul lănțișorului nu au fost identificate, deși pare ca obiectul să fie în apropierea unei colecții de mărgele mici în formă de inel.

Magellan Ltd, care lucrează împreună cu Atlantic Productions la un documentar despre expediția de anul trecut, nu are voie să le recupereze de pe fundul mării. Se estimează că 1.517 dintre cele 2.224 de persoane aflate la bordul Titanicului au murit atunci când luxosul pachebot s-a scufundat la 15 aprilie 1912.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Richard Parkinson, directorul Magellan, a descris descoperirea ca fiind „uimitoare, frumoasă și uluitoare”. „Am găsit un dinte de megalodon care este modelat într-un colier, este incredibil, este absolut incredibil”, a declarat el pentru ITV News.

Inteligența artificială va studia imagini ale pasagerilor, concentrându-se asupra fețelor și hainelor pe care le purtau atunci când s-au îmbarcat pe vas, cu câteva zile înainte ca Titanicul să se lovească de aisberg în seara zilei de 14 aprilie 1912.

Titanicul naviga cu o viteză aproape maximă, aproximativ 22,5 noduri sau 25 de mile pe oră, când observatorii au zărit aisbergul la ora 23:40, în acea seară. În ciuda eforturilor de a ocoli obstacolul, Titanic a lovit aisbergul și astfel, a generat șase deschideri înguste în corpul de tribord al navei, despre care se crede că s-au produs ca urmare a ruperii niturilor din corp.

Titanic a început să se scufunde cu prova înainte, apa revărsându-se din compartiment în compartiment, pe măsură ce unghiul său în apă devenea tot mai abrupt.

Citește și