• Clear Path Robotics, o companie specializată în dezvoltarea de roboți, testează în prezent interacțiunile dintre oameni și roboți.
  • Echo 4-R este un robot căruia i s-a dat capacitatea de a comunica prin intermediul inteligenței artificiale (AI).
  • Echo 4-R este echipat cu senzori care detectează zona înconjurătoare. Acești senzori pot fi folosiți pentru a împiedica robotul să cadă de pe borduri.

Și roboții pot dezvolta fobii. Clear Path Robotics, o companie specializată în dezvoltarea de roboți, testează în prezent interacțiunile dintre oameni și roboți. Una dintre cele mai recente creații ale lor este Echo 4-R, un robot căruia i s-a dat capacitatea de a comunica prin intermediul inteligenței artificiale (AI).

Cu ajutorul ChatGPT, această mașină și-a format un sentiment unic de conștiință de sine, care este studiat de cercetătorii de la Clear Path Robotics, scrie Mashable.

Echo 4-R este echipat cu senzori care detectează zona înconjurătoare. Acești senzori pot fi folosiți pentru a împiedica robotul să cadă de pe borduri.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

După mai multe teste în care a trebuit să treacă peste „stânci”, Echo 4-R a început să dezvolte o fobie față de borduri.

Citește și