• Liderul din a treia generație a ajuns la putere după ce tatăl său, Kim Jong Il, a murit în 2011 în urma unui atac de cord.
  • De-a lungul anilor au existat speculații cu privire la starea sa de sănătate – care este un secret de stat bine păzit, la fel ca data nașterii sale – se crede că are 39 de ani.
  • Scăderea sa în greutate în urmă cu câțiva ani i-a făcut pe unii să speculeze că aceasta ar putea fi cauzată de o stare de sănătate precară.

Oficialii sud-coreeni au folosit inteligența artificială pentru a estima greutatea liderului nord-coreean Kim Jong Un, scrie Sky News. El părea obosit, cu cearcăne clare în jurul ochilor în timpul apariției sale publice din 16 mai, și a fost estimat la o greutate de peste 140 kg, conform analizei AI”, a declarat Yoo Sang-bum, membru al comisiei parlamentare de informații, pentru reporteri după o ședință de informare a Serviciului Național de Informații.

El nu a precizat ce software a fost folosit, dar a spus că se crede că liderul nord-coreean suferă de o tulburare de somn severă”, citând un raport al serviciilor de informații potrivit căruia Coreea de Nord a colectat intensiv cele mai recente informații medicale privind tratamentul insomniei pentru înaltul său oficial.

Agenția de spionaj a Coreei de Sud monitorizează posibilitatea ca Kim Jong Un să intre într-un cerc vicios” de dependență crescută de alcool și nicotină și să se confrunte cu o insomnie tot mai gravă, având în vedere cantitatea mare de țigări și gustări străine care sunt expediate în Nord, a adăugat el. De-a lungul anilor au existat speculații cu privire la starea sa de sănătate – care este un secret de stat bine păzit, la fel ca data nașterii sale – se crede că are 39 de ani.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Scăderea sa în greutate în urmă cu câțiva ani i-a făcut pe unii să speculeze că aceasta ar putea fi cauzată de o stare de sănătate precară. Cu toate acestea, fotografiile în care apare luna trecută examinând un satelit militar de spionaj împreună cu fiica sa par să arate că a luat în greutate de atunci. Liderul din a treia generație a ajuns la putere după ce tatăl său, Kim Jong Il, a murit în 2011 în urma unui atac de cord.

Citește și: