• Un expert în tehnologie a creat „GirlfriendGPT”, o versiune A.I. a iubitei sale.
  • Robotul este capabil să trimită mesaje vocale prin Telegram.
  • Enias s-a inspirat din modele precum „CarynAI”.

Un expert din domeniul IT a creat o versiune A.I. a iubitei sale din viața reală, iar acum poți face și tu la fel, spune el, scrie Business Insider.

Enias Cailliau a generat o clonă virtuală a iubitei sale, Sacha Ludwig. Bărbatul a fost inspirat de popularitatea programului ChatGPT și de valul de chatboți A.I., axați pe personalitate. Enias s-a inspirat din modele precum „CarynAI”, chatbotul influencerului Caryn Marjorie.

De aceea, a decis să lanseze GirlfriendGPT ca proiect open-source, care permite altora să îl modifice în funție de personalitatea partenereului lor. El a spus că i-a fost mult mai ușor să evalueze o „clonă” a partenerei sale din viața reală, femeia cu care locuiește, ceea ce a dus la crearea „GirlfriendGPT”. „Setul de testare există”, a spus Cailliau. „În fiecare zi comunic cu Sacha din viața reală, iar apoi comunic cu Sacha virtuală și văd care este diferența”.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Dezvoltatorul a adaptat clona virtuală prin „Google’s chatbot Bard” și a utilizat un generator de text-to-speech A.I. pentru a reproduce vocea lui Ludwig. Robotul este capabil să trimită mesaje vocale prin Telegram. Cailliau a folosit, de asemenea, un instrument de generare de text în imagini care îi permite lui „GirlfriendGPT” să-i trimită selfie-uri, potrivit Motherboard.

Unele aspecte ale proiectului sunt încă în lucru. Cailliau a spus că vocea nu sună chiar ca Ludwig, în ciuda faptului că a fost antrenată pe videoclipurile ei de pe YouTube și pe înregistrări vocale personalizate.

I-a fost trimis un selfie generat de A.I. de către chatbotul cu prietena sa, care avea patru picioare. „Dintr-o dată am avut o prietenă cu patru picioare”, a spus el. Cailliau a declarat că urmărește să includă memoria pe termen lung pentru a face conversațiile mai semnificative și pentru a putea reține preferințele utilizatorilor.

De asemenea, Cailliau a precizat că lucrează la dezvoltarea unei infrastructuri care să înregistreze ceea ce spun oamenii către versiunea virtuală a prietenei sale, astfel încât să poată vedea dacă aceștia fac „ceva ciudat”. Enias a spus că nici el, nici prietena sa nu sunt speriați de posibilitatea ca străinii să se comporte în mod nepotrivit cu Ludwig virtual. „Ea este o persoană cu influență”, a spus el despre Ludwig. „Așa că este obișnuită ca oamenii să se uite la conținutul ei în anumite moduri”.

Citește și