• Meta a lansat o investigație asupra rapoartelor că Instagram promovează materiale de abuz sexual asupra copiilor.
  • Opțiunea „Sugerate pentru tine” a ghidat utilizatorii spre materiale cu conținut sexual explicit.
  • Compania-mamă a Facebook a înființat un grup de lucru pentru a investiga afirmațiile.

Meta investighează o serie de rapoarte pe social media conform cărora Instagram ar promova date și materiale cu conținut sexual asupra copiilor prin algoritmul său.

Compania-mamă a Facebook a înființat un grup de lucru pentru a investiga afirmațiile după ce Stanford Internet Observatory (SIO) a declarat că a găsit „comunități la scară largă” care împărtășesc conținut cu caracter pedofil pe platformă, scrie The Independent.

SIO a declarat că a descoperit materialul de abuz sexual asupra copiilor (CSAM) în urma unui sfat din Wall Street Journal, al cărui raport de miercuri detalia modul în care algoritmul de recomandare al Instagram a ajutat să conecteze o „rețea vastă pedofilă” de vânzători și cumpărători de materiale ilegale.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Opțiunea Instagram „sugerată pentru tine” a ghidat utilizatorii spre materiale cu conținut sexual explicit în afara platformei, potrivit raportului, SIO descriind site-ul drept „în prezent cea mai importantă platformă” pentru aceste rețele.

„Instagram a apărut ca platformă principală pentru astfel de rețele, oferind funcții care facilitează conexiunile dintre cumpărători și vânzători”, a scris Centrul de politici cibernetice din Stanford într-o postare pe blog. „Popularitatea Instagram și interfața ușor de utilizat îl fac o opțiune preferată pentru aceste activități.”

Utilizatorii Instagram au putut găsi conținut de abuz asupra copiilor prin hashtag-uri explicite precum #pedowhore, care de atunci au fost blocate de Instagram.

Declarațiile Meta

„Exploatarea copiilor este o crimă îngrozitoare”, a spus un purtător de cuvânt al Meta. „Investigăm continuu modalități de a ne apăra în mod activ împotriva acestui comportament și am înființat un grup de lucru intern pentru a investiga aceste afirmații și a le soluționa imediat.”

Meta a spus că a distrus deja 27 de rețele pedofile în ultimii doi ani pe Instagram, precum și a eliminat 490.000 de conturi care încalcă politicile de siguranță a copiilor doar în ianuarie.

Alte platforme de social media care găzduiesc acest tip de conținut au fost, de asemenea, identificate de SIO, însă într-o măsură mult mai mică.

SIO a cerut o inițiativă la nivel de industrie pentru a limita producția, descoperirea și distribuția CSAM, îndemnând totodată companiile să dedice mai multe resurse pentru identificarea și oprirea în mod proactiv a abuzurilor.

Citește și