• Au fost avariate și un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, cafenele și magazine din centrul orașului.
  • Lucrările sunt în desfășurare pentru curățarea resturilor și continuă o căutare a persoanelor prinse sub dărâmături.
  • Comandamentul de Sud al Ucrainei a avertizat că oamenii ar putea fi încă prinși sub dărâmături de la locurile atacurilor.

Trei persoane au fost ucise și cel puțin 13 au fost rănite într-un atac cu rachete rusești asupra orașului Odesa, din sudul Ucrainei, marți dimineață, au declarat forțele ucrainene, scrie BBC.

Apărarea antiaeriană a doborât două rachete Kalibr, dar autoritățile spun că atacul a vizat infrastructura civilă, inclusiv un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, restaurante și magazine. Un depozit al unui lanț de retail a fost, de asemenea, lovit în atac, provocând izbucnirea unui incendiu.

Lucrările sunt în desfășurare pentru curățarea resturilor și continuă o căutare a persoanelor prinse sub dărâmături. Un post de televiziune din Kiev citează Comandamentul Operațional Sud spunând că Odesa a fost vizată cu patru rachete Kalibr lansate de pe o navă în Marea Neagră.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Potrivit One Plus One TV, două rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană, încă una a lovit un depozit al unui comerciant unde a izbucnit un incendiu. Trei angajați au fost uciși și șapte răniți, se arată în comunicat. Potrivit prezentatorului, au fost avariate și un centru de afaceri, o instituție de învățământ, un complex rezidențial, cafenele și magazine din centrul orașului și cel puțin șase locuitori au fost răniți acolo.

Citește și