• Pentru prima dată după 50 de ani, România inaugurează un nou aeroport, la Brașov.
  • „Dan Air”, o companie românească, are zboruri către Nurnberg, Munchen, Barcelona, Bruxelles și Stuttgart.
  • Primul zbor operat de TAROM este programat astăzi la ora 12.50 către Stuttgart.

Pentru prima dată după 50 de ani, România inaugurează un nou aeroport. De pe Brașov-Ghimbav decolează azi primele avioane comerciale, scrie presa locală. Primul zbor operat de TAROM este programat astăzila ora 12.50 către Stuttgart. Va dura 2 ore și 10 minute și va fi pilotat de Cătălin Prunariu, fiul singurului astronaut român, Dumitru Prunariu.

„Dan Air”, o companie românească, are zboruri către Nurnberg, Munchen, Barcelona, Bruxelles și Stuttgart. Compania are și o promoție, 5.000 de bilete la 49 euro. Și Wizz Air va opera zboruri de pe Brașov-Ghimbav către Luton din 2 august și către Dortmund din 2 septembrie. Lista destinațiilor se poate schimba, unele noi pot apărea, altele pot dispărea. Valoarea totală a lucrărilor la Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav se ridică la 140 de milioane de euro.

Istoria aeroportului este destul de lungă. Prima propunere a venit în anii 90, dar nu se putea construi decât din anii 2000 pentru că nu s-au găsit nici investitori și era justificat din punct de vedere economic o investiție. A mai apărut un proiect prin 2008, dar a fost amânat. Apoi, în 2012 a fost semnat contractul pentru realizarea pistei de aterizare.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

În august 2019, a fost semnat contractul pentru proiectarea şi construirea terminalului de pasageri. Lucrările au început în 2020 și a durat 15 luni să fie gata, iar în următorii 2 ani s-a lucrat la infrastructură și la montarea echipamentelor. Brașov-Ghimbav este primul din Europa de Est pe care traficul aerian este dirijat de la distanţă, prin sistemul Remote Tower.

Citește și: