• Un tânăr a fost pus sub acuzare și arestat vineri la Paris, fiind acuzat că a lansat o bombă fumigenă asupra unuia dintre elicopterele lui Emmanuel Macron pe 27 aprilie.
  • Potrivit Le Parisien, bărbatul care a aruncat fumigena a explicat vineri că a făcut acest lucru pentru a atrage atenția președintelui asupra dezacordului populației cu politicile sale.
  • Avocatul său, Pierre-Henri Baert, a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, el a precizat că va face apel împotriva detenției preventive a clientului său.

Un tânăr este acuzat că a aruncat cu o bombă fumigenă asupra unuia dintre elicopterele lui Emmanuel Macron pe 27 aprilie, în timpul unei vizite în regiunea Doubs pentru a aduce un omagiu lui Toussaint Louverture, sclavul eliberat care a devenit general. Potrivit informațiilor dezvăluite de Le Parisien, tânărul tâmplar a fost anchetat pentru această infracțiune și reținut vineri la Paris.

Parchetul militar din Paris a deschis o anchetă preliminară a doua zi după incident pentru ,,punerea în pericol a vieții altora” și ,,tentativă de distrugere sau deteriorare de bunuri susceptibile de a aduce atingere intereselor fundamentale ale națiunii” .

Pe fondul reformei pensiilor

Vineri, un judecător l-a acuzat pe suspect de ,,tentativă de distrugere sau deteriorare a proprietății printr-un mijloc periculos pentru persoane, comisă în virtutea funcției de funcționar public a utilizatorului”.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, a fost arestat în conformitate cu instrucțiunile procurorului. Contactat, avocatul său, Pierre-Henri Baert, a refuzat să comenteze. Cu toate acestea, el a precizat că va face apel împotriva arestului preventiv al clientului său.

Aceasta a fost cea de-a patra vizită a președintelui în Franța de la adoptarea reformei pensiilor, care a provocat ample proteste.

Potrivit Le Parisien, bărbatul care a aruncat fumigena a explicat vineri că a făcut acest lucru pentru a atrage atenția președintelui asupra dezacordului populației cu politicile sale.

Citește și

Cum a furat iar spectacolul prințul Louis la prima paradă oficială Trooping the Colour a regelui Charles al III-lea de când a devenit monarh

O familie a găsit 800.000 de monede în subsolul casei. Cuplul spera să găsească o monedă care valorează un milion de dolari

Despre ce vorbesc doi dintre cei mai bogați oameni din lume atunci când se întâlnesc?