De la primul Toy Story din 1995 și până azi, studioul Pixar a devenit un creator de basme contemporane, iubite de spectatorii din întreaga lume. Puțin sunt cei care nu s-au îndrăgostit de cel puțin o animație Pixar precum Finding Nemo, Ratatouille, WALL-E sau Inside Out. Elementar, noua produție Pixar, vine să confirme că studioul nu și-a pierdut inspirația de a spune povești exemplare pentru publicul de toate vârstele.
 
În Elementar, acțiunea se petrece într-o lume populată de personaje antropomorfe derivate din elementele naturii. Aici, fata unei familii de foc, Ember, și Wade, un băiat provenind dintr-o familie de apă, se îndrăgostesc. Pe lângă diferențele… elementare dintre ei, Ember și Wade au de luptat, pentru a se conecta, și cu discrepanțele sociale: ea este fiica unor imigranți, el – fiul unei familii din înalta societate. (ÎNTOARCERE)Regizorul american de origine coreeană, Peter Sohn, s-a inspirat din propria sa experiență de imigrant care a trebuit să se adapteze New York-ului, și a ales să spună povestea de dragoste din Elementar pe un ton plin de umor, sensibilitate și ingeniozitate, în buna tradiție Pixar.
 
Într-o lume în care nici poveștile pentru copii n-au scăpat nedistorsionate de temele politice ale vremurilor în care trăim, cei de la Pixar – acum sub umbrela Disney – se încăpățânează, mai mult sau mai puțin inspirat, cu mai mult sau mai puțin succes, să îți reamintească acele valori universale care țin încă lume în balamalele ei. Elementar nu face excepție: îți vorbește despre toleranță, iubire, diversitate, tradiție și modernitate și o face subtil, emoționant și simplu…la mintea copilului din tine.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU