• Simona Halep a fost audiată de Tribunalul Independent de la Londra în cazul de dopaj.
  • Sportiva a pledat nevinovată în cele două capete de acuzare primite din partea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis.
  • Simona Halep a spus că nu a consumat vreodată intenționat substanțe interzise în sport, cu atât mai puțin roxadustat, despre care a spus că nici nu știa că există.

Simona Halep urmează să afle dacă își va putea relua cariera în circuitul tenisului de performanță. Halep a fost audiată de Tribunalul Independent de la Londra în cazul de dopaj. În urmă cu aproape 9 luni, un test antidoping care a care ieșit pozitiv la o substanță interzisă, a împiedicat-o să mai joace.

Simona Halep a pledat nevinovată în cele două capete de acuzare primite din partea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis. Sportiva ar putea afla verdictul în următoarele două săptămâni.

Simona Halep a spus că nu a consumat vreodată intenționat substanțe interzise în sport, cu atât mai puțin roxadustat despre care a spus că nici nu știa că există.

Recomandări

NETANYAHU: VOM ELIMINA HAMAS
BRITANICII SE PREGĂTESC DE ALEGERI
PUTIN EXTINDE RĂZBOIUL HIBRID
IRLANDA, SPANIA ȘI NORVEGIA SPUN DA UNUI STAT PALESTINIAN
PREȚ RECORD PENTRU O PANĂ
CE VIZITEZI ÎN MAREA BRITANIE

„Nu auzisem niciodată despre această substanță așa că nu aveam habar cum ajunsese să fie depistată în urina mea. Experții au muncit mult pentru a afla motivul acestei contaminări și au descoperit astfel că a fost vorba despre contaminarea accidentală a suplimentelor și de aceea a fost găsită o cantitate atât de mică”, a spus Halep într-un interviu.

Echipa de avocați a Simonei Halep îi susține nevinovăția, spunând că ar fi vorba despre un „dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep.

Simona Halep a coborât patru locuri şi este pe 40 în clasamentul WTA, cu 1110 puncte.

Citește și: