• Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, aflat sâmbătă într-o vizită la Kiev, s-a angajat să sporească asistenţa umanitară şi militară neletală pentru Ucraina.
  • În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele sud-coreean a spus că Seulul va extinde amploarea livrărilor faţă de anul trecut, când a furnizat materiale precum căşti şi veste antiglonţ.
  • Preşedintele Volodimir Zelenski i-a mulţumit omologului său sud-coreean pentru vizită, prima din istoria relaţiilor dintre cele două ţări.

Preşedintele Coreei de Sud, Yoon Suk Yeol, aflat sâmbătă într-o vizită la Kiev, s-a angajat să sporească asistenţa umanitară şi militară neletală pentru Ucraina, scrie AP.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele sud-coreean a spus că Seulul va extinde amploarea livrărilor faţă de anul trecut, când a furnizat materiale precum căşti şi veste antiglonţ.

De asemenea, Yoon a adăugat că ajutorul umanitar va fi majorat la 150 de milioane de dolari în 2023, de la 100 de milioane de dolari anul trecut.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Vizită-surpriză în Ucraina

Este prima sa vizită de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape 17 luni.

Preşedintele Volodimir Zelenski i-a mulţumit omologului său sud-coreean pentru vizită, prima din istoria relaţiilor dintre cele două ţări.

Preşedintele sud-coreean a efectuat sâmbătă o vizită surpriză în Ucraina.

Yoon a vizitat Bucha şi Irpin, oraşe în care au fost găsite cadavre de civili pe străzi şi au fost descoperite gropi comune după ce trupele ruseşti s-au retras anul trecut. El a depus flori la un monument dedicat celor morţi în război.

Citește și

Ce reguli de circulație trebuie să respecți pentru a fi în siguranță în trafic

Ronaldo l-a detronat pe Messi. Portughezul devine cel mai bine plătit sportiv în 2023, conform Guinness

Wimbledon 2023: Marketa Vondrousova face istorie. Sportiva a învins-o pe Ons Jabeur