• După aterizare, avionul părăsit pe pista 08L și a oprit pe calea de rulare O pentru a permite echipajelor de urgență să intervină.
  • Pasagerii au fost debarcați de la bordul avionului direct pe calea de rulare.
  • Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice.

UPDATE

SRI: Din punct de vedere pirotehnic, amenințarea nu se confirmă.

UPDATE

SRI transmite că toate persoanele de la bord sunt în afara oricărui pericol: „Aeronava plecase din Istanbul cu destinația Dusseldorf. Amenințarea a fost transmisă din Turcia către turnul de control (Romatsa), turnul a contactat pilotul (care este suveran pe timpul zborului și poate decide dacă să aterizeze de urgență sau nu. În acest caz a decis să aterizeze de urgență pe Otopeni. Procedura de verificare este în curs, la bord sunt 184 de pasageri adulți, 5 copii și 7 membri ai echipajului. În acest moment, toți pasagerii sunt în afara oricărui pericol”.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un Airbus A321neo Pegasus Airlines (TC-RDA) care opera luni după-amiază zborul PC7024 Istanbul (SAW) – Dusseldorf a aterizat de urgență pe aeroportul Henri Coandă” (Otopeni) din București din cauza unei alerte cu bombă.

Recomandări

MERGI ÎN TURCIA FĂRĂ VIZĂ
IOHANNIS VORBEȘTE CU ZELENSKI
CÂT MAI SCADE INDUSTRIA ROMÂNIEI?
CONFLICT ÎN NOUA CALEDONIE
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN

După aterizare, avionul părăsit pe pista 08L și a oprit pe calea de rulare O pentru a permite echipajelor de urgență să intervină. Pasagerii au fost debarcați de la bordul avionului direct pe calea de rulare.

Există o amenințare cu privire la o aeronavă care a aterizat în siguranță pe aeroportul „Henri Coandă” din București. Echipa pirotehnică a SRI implementează procedurile specifice: pasagerii sunt debarcați, controlați, duși într-o zona sigură, urmează controlul pirotehnic al tuturor bagajelor, ca ulterior sa fie controlată din punct de vedere pirotehnic și aeronava, a transmis SRI.

Citește și: