• Anunțul marchează prima revenire a festivalului în Asia din 1995.
  • Francisc a împărtășit locația pentru festivalul de anul viitor la finalul ediției de la Lisabona a Zilei Mondiale a Tineretului.
  • Francisc a făcut acest anunț la finalul unei slujbe în fața a aproximativ 1,5 milioane de pelerini.

Papa Francisc a anunțat duminică că următoarea Zi Mondială a Tineretului, marele festival al credinței catolice, va avea loc la Seul, în Coreea de Sud, în 2027, scrie AP News.

Anunțul marchează prima revenire a festivalului în Asia din 1995, când milioane de oameni au participat la unul dintre cele mai mari evenimente organizate de Sfântul Ioan Paul al II-lea, la Manila, în Filipine.

Francisc a împărtășit locația pentru festivalul de anul viitor la finalul ediției de la Lisabona a Zilei Mondiale a Tineretului. Francisc a făcut acest anunț la finalul unei slujbe în fața a aproximativ 1,5 milioane de pelerini, mulți dintre ei campând peste noapte pe câmpul din Lisabona pentru a fi la locul lor pentru marele final al festivalului catolic. Alături de ei s-au aflat aproximativ 700 de episcopi și 10.000 de preoți, a precizat Vaticanul.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI E CĂUTAT DE ARMATĂ
CUM PREPARI O SALATĂ SĂNĂTOASĂ?
CREANGĂ TE INVITĂ LA EL ACASĂ
POȚI TRĂI FĂRĂ CULTURĂ?
POPULAȚIA ROMÂNIEI E ÎMBĂTRÂNITĂ
RĂZBOI ÎN UCRAINA

Francisc s-a ținut în mare parte de scenariu duminică, dar a sărit din nou peste o mare parte din omilia sa pregătită, continuând improvizația care a caracterizat călătoria sa de cinci zile în Portugalia pentru a prezida ediția de la Lisabona a Zilei Mondiale a Tineretului.

La începutul papalității sale de 10 ani, Francisc își ignora discursurile planificate în prealabil, părând mișcat de moment pentru a se angaja direct cu mulțimea. În anii mai recenți, el s-a ținut în mare parte de scenariu, în special atunci când a vizitat locuri în care creștinii sunt o minoritate sau unde publicul său ar putea să nu aprecieze stilul său informal.

Citește și: