• Nishimura este o cometă cu perioadă lungă descoperită de Hideo Nishimura la 12 august 2023.
  • Cometa care complează o orbită o dată la 434 de ani, a fost văzută ultima dată în 1590.
  • Cometa nu va părăsi Sistemul Solar și va ajunge la cea mai îndepărtată distanță de Soare în 2227.

Cometa Nishimura, care a fost descoperită aproximativ acum o lună, trece pe lângă Pământ și poate fi observată pe cer o dată la 434 de ani.

Cometa a fost descoperită de fotograful spațial Hideo Nishimura pe 12 august 2023. Această cometă se poate observa o dată la 434 de ani, cât îi ia să călătorească în jurul Soarelui.

Ultima oară a fost văzută în 1590. Din august de când a fost descoperită, obiectul ceresc a crescut în luminozitate pe măsură ce călătorește prin sistemul solar interior, pe o orbită în jurul Soarelui. Cometa nu va părăsi Sistemul Solar și va ajunge la cea mai îndepărtată distanță de Soare în 2227.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
ÎNCEPE EVALUAREA PENTRU ELEVII DE A IV-A
CE CARTE ÎȚI RECOMANDĂ BILL GATES

Binoclul este cea mai bună modalitate de a o vedea. Cerul întunecat, departe de luminile orașelor, oferă o vizualizare optimă. Locuitorii emisferei nordice trebuie să găseascp o vedere clară a orizontului la nord-est, cu aproximativ o jumătate de oră înainte de amurgul dimineții, la stânga de planeta Venus, supranumit și Luceafărul de dimineață și care atinge luminozitatea maximă cu câteva ore înainte de răsărit.

Citește și: