• Fermierii din Bulgaria au protestat din cauza ridicării restricțiilor pentru cerealele ucrainene.
  • Traficul a fost blocat între România și Bulgaria, pe podurile de peste Dunăre: Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin.
  • Deși traficul a fost reluat la frontieră, după protest, timpul de aşteptare al camioanelor a ajuns și la 120 de minute.

Fermierii din Bulgaria au protestat din cauza ridicării restricțiilor pentru cerealele ucrainene, iar traficul a fost blocat între România și Bulgaria, pe podurile de peste Dunăre: Giurgiu-Ruse și Calafat-Vidin.

„Autoritățile bulgare au informat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, că, în perioada 18-19.09.2023, de-a lungul întregii frontiere româno-bulgare, sunt așteptate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari”, a transmis în weekend ITPF Giurgiu.

Guvernul va prelungi, cel mai probabil, prin ordin comun al ministerelor Economiei și Agriculturii, interdicția pentru importurile de cereale din Ucraina pe o perioadă limitată, în funcție de planul de măsuri pe care îl prezintă Ucraina.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Importul de cereale din Ucraina afectează fermierii din Bulgaria și România. Deși traficul a fost reluat la frontieră, după protest, timpul de aşteptare al camioanelor a ajuns și la 120 de minute.

Citește și: