• Utilizarea A.I. la locul de muncă poate afecta performanța, spune Boston Consultin Group.
  • BCG a realizat experimentul împreună cu Harvard, Wharton și Massachusetts.
  • Studiul a repartizat 758 de persoane în 3 grupuri cu acces mare, mediu și deloc la A.I.
  • Studiul arată că AI-ul nu are perspicacitate și poate trimite informații greșite.

Utilizarea inteligenței artificiale la locul de muncă îți poate afecta, de fapt, performanța. Asta o spune a analiză a celor de la Boston Consultin Group. Experimentul a fost realizat de către Boston Consultin Group, în parteneriat cu Universitatea Harvard, Wharton și Massachusetts Institute of Technology.

Firul poveștii sună cam așa: 758 de persoane repartizate în 3 grupe. Prima grupă: fără acces la AI, a doua grupă cu acces la ChatGPT alimentat de GPT-4, iar ultima grupă cu acces la varianta de bază a ChatGPT, ceea ce putem testa noi în prezent gratuit. Pe lângă această versiune, a treia grupă a avut acces și la videoclipuri și documente de instruire privind strategiile în domeniul ales. Aici există o altă diferențiere: sarcini „în interiorul frontierei” și „în afara frontierei”.

Primul se referă la sarcini pe care AI-ul le poate îndeplini, printre care: brainstorming de concepte inovatoare de nume sau reclame de și despre băuturi, elaborarea unui plan de afaceri complet pentru un nou concept de încălțăminte. Sarcinile din „afara frontierei” reprezintă task-uri folosind date financiare interne și interviuri cu persoane din interiorul companiei – informații la care

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
XI ȘI PUTIN DUC UN RĂZBOI PT. PACE
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
FACI CA TRENUL!
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
NU MAI BĂGA LA GHIOZDAN!

AI nu a avut acces. AI-ul se descurcă strict la ceea ce știe cel mai bine – muncă tehnică, logică și informații puse „pe tavă” și clar îi lipsește cu desăvârșire inteligența emoțională, perspicacitate și încă mai trimite informații eronate. S-a constatat, în puține cazuri, că oamenii care au folosit AI nu au avut intenția de a edita draft-ul primit.

Citește și: