• O navă de război a marinei americane care operează în Orientul Mijlociu a interceptat joi mai multe proiectile în apropierea coastelor Yemenului
  • Unul dintre oficiali a declarat că rachetele au fost lansate de militanții Houthi susținuți de Iran, care sunt implicați într-un conflict în curs de desfășurare în Yemen
  • Oficialii au spus că nu este clar ce viza rachetele. Este posibil ca rachetele să fi fost trase spre USS Carney sau lansate spre o altă țintă.

UPDATE

Surse pentru i24News: Arabia Saudită a interceptat cel puțin una dintre rachetele trase din Yemen

UPDATE

Pentagonul: distrugătorul USS Carney a doborât 3 rachete și o serie de drone lansate de Houthis din Yemen

Pentagonul: Încă lucrăm pentru a stabili cine este responsabil pentru recentele atacuri care vizează forțele noastre

Recomandări

CE SPUNE MELANIA?
DISCUȚII STARMER-TRUMP
NE ÎNTÂLNIM LA MIJLOC
IOHANNIS E REFUZAT
DEL REY SE CĂSĂTOREȘTE
SURPRIZE, SURPRIZE

Pentagonul: Atât dronele, cât și rachetele au fost lansate din direcția Yemen

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului: Deși nu se știe spre ce au fost vizate rachetele Houthis, direcția generală a rachetelor era către Israel. O bază americană din Siria a fost vizată de o dronă care a fost distrusă, provocând victime minore în rândul forțelor coaliției.

UPDATE

Yemen: Distrugatorul american din Marea Roșie a interceptat rachete trase de rebelii Houthi spre nord

UPDATE

ISRAEL: Sistemul de securitate estimează: „Rachetele trase de houthi în Yemen și interceptate de o navă de război americană erau îndreptate spre Israel”.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O navă de război a marinei americane care operează în Orientul Mijlociu a interceptat joi mai multe proiectile în apropierea coastelor Yemenului, au declarat doi oficiali americani pentru CNN.

Unul dintre oficiali a declarat că rachetele au fost lansate de militanții Houthi susținuți de Iran, care sunt implicați într-un conflict în curs de desfășurare în Yemen. Aproximativ 2-3 rachete au fost interceptate, potrivit celui de-al doilea oficial.

Oficialii au spus că nu este clar ce viza rachetele. Este posibil ca rachetele să fi fost trase spre USS Carney sau lansate spre o altă țintă.

Incidentul survine pe fondul unei îngrijorări ridicate cu privire la o potențială agresiune iraniană, în timp ce tensiunile din Orientul Mijlociu continuă să crească după atacul terorist al Hamas în Israel. Iranul a fost mult timp un susținător al Hamas.

Miercuri, USS Carney a tranzitat Canalul Suez în Marea Roșie. Comandamentul Forțelor Flotei SUA a declarat într-o postare pe rețelele de socializare că va „contribui la asigurarea securității maritime și a stabilității în Orientul Mijlociu”.

Citește și: