• Sunak spune că societatea ar putea pierde orice control asupra inteligenței artificiale.
  • El a adăugat că dezvoltarea tehnologiei va cataliza creșterea economică și productivitatea.
  • IA ar putea fi folosită de grupurile teroriste pentru a răspândi frica și perturbarea la o scară și mai mare”.

Inteligența artificială ar putea contribui la facilitarea construirii de arme chimice și biologice, a avertizat premierul Rishi Sunak. În cel mai rău caz, societatea ar putea pierde orice control asupra inteligenței artificiale, împiedicând-o să fie dezactivată, a declarat Sunak, relatează BBC.

În timp ce potențialul de vătămare este contestat, nu trebuie să ne băgăm capul în nisip” în ceea ce privește riscurile A.I., a susținut el. Într-un discurs menit să prezinte Marea Britanie ca un lider mondial în domeniul A.I., premierul a declarat că tehnologia creează deja locuri de muncă.

El a adăugat că dezvoltarea tehnologiei va cataliza creșterea economică și productivitatea, deși a recunoscut că aceasta va avea un impact asupra pieței muncii. Discursul premierului de joi dimineață a prezentat capacitățile și potențialele riscuri pe care le prezintă A.I. – inclusiv atacurile cibernetice, frauda și abuzurile sexuale asupra copiilor – în urma publicării unui raport guvernamental.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT

Sunak a declarat că printre riscurile prezentate în raport se numără faptul că A.I. ar putea fi folosită de grupurile teroriste pentru a răspândi frica și perturbarea la o scară și mai mare”. Diminuarea riscului de dispariție a oamenilor din cauza inteligenței artificiale ar trebui să fie o prioritate globală”, a spus el.

Dar a adăugat: Nu este un risc pentru care oamenii ar trebui să își piardă somnul în acest moment și nu vreau să fiu alarmist”. El a spus că, în general, este optimist” în ceea ce privește potențialul A.I. de a transforma în bine viața oamenilor.

Sunak a menționat instrumentele de inteligență artificială care îndeplinesc în mod eficient sarcini administrative, cum ar fi pregătirea contractelor și ajutorul în luarea deciziilor – roluri îndeplinite în mod tradițional de angajați.

Citește și