• 11 milioane de persoane s-au cazat în unităţile turistice din România în primele 9 luni din 2023.
  • Cristina Pipias, agent de turism: Transilvania, București și Timișoara atrag străinii.
  • Cele mai multe sosiri ale turiștilor străini au provenit din Germania, Israel și Italia.

Natura, tradițiile și căldură oamenilor fac străinii să se întoarcă în România în fiecare an. Conform INS: 11 milioane de persoane s-au cazat în unităţile turistice din România, în primele nouă luni din 2023, iar 15,2% dintre aceștia au fost turiști străini.

Cristina Pipias, agent De Turism Piticescu Tour, spune că Transilvania, București și Timișoara
sunt alegerile populare ale străinilor.

„Turiștii sunt atrași de țara noastră într-un număr ceva mai mare. Ne-am dori să fie din ce în ce mai mare și sperăm să avem cifre și mai bune pe viitor. Avem foarte mulți turiști care vin către capitala țării, către București, pentru că este cumva poarta de intrare, cea mai accesibilă în România. Aici, turiștii descoperă atât obiectivele culturale ale Bucureștiului, cel mai vizitat fiind Palatul Parlamentului, este clădirea pentru care există cea mai mare cerere pentru vizitare și de asemenea, Centrul Vechi. Dincolo de obiectivele turistice, vin aici și pentru distracții, pentru că știu că viața de noapte, în București este de foarte bună calitate”.

Recomandări

MUSK MIZEAZĂ PE AFD
SOLSTIȚIUL DE IARNĂ
CÂT COSTĂ DISTRACȚIA?
CCR SUB LUPA SUA
SUA UCID LIDERUL ISLAMULUI

„De asemenea, foarte mulți merg către Transilvania. Transilvania, de-alungul timpului, a crescut turismul și l-a crescut într-un mod sustenabil. Este cunoscută absolut peste tot în lume. Poate că la început au pornit de la legenda lui Dracula, dar acum, deja Transilvania este cunoscută pentru mult mai mult de atât. Este cunoscută pentru satele tradiționale și vorbim aici de Viscri, Criț, Biertan și multe altele, care atrag an de an oameni care sunt curioși să vadă traiul tradițional, pentru că, aceste sate încă păstrează un farmec pe care nu-l poți întâlni cam nicăieri în lume”, a explicat Cristina Pipias, pentru Aleph News.

Citește și