• În Republica Moldova au loc duminică alegeri locale generale.
  • Cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la cele 1.958 de secţii de votare pentru a-şi alege primarii şi consilierii.
  • Procedura de vot a demarat la ora 07.00 şi se va încheia la ora 21.00, potrivit Moldpres.

Astăzi au loc alegerile locale în Republica Moldova. Vor fi aleși aproape 900 de primari și peste 11.000 de consilieri locali. La alegerile din capitala Republicii Moldova participă 27 de candidați, cu nouă mai mulți decât la ultimele alegeri locale din 2019.

„Suntem la marginea unui război. Elementele acestei instabilități acționează și afectează foarte mult felul în care oamenii își califică viața”, spune Igor Munteanu, fost ambasador al Republicii Moldova la Washington. „Și aceste alegeri sunt marcate de o anumită incertitudine asupra viitorului imediat. Dar pe de altă parte, alegerile locale sunt întotdeauna administrative, sunt legate de agenda pe care o simt cetățeni și în primul rând asupra cetățenilor, influențează nevoile lor de bază”, explică fostul ambasador.

„Este adevărat că în această cursă pentru Chișinău, în acest moment existau o anumită asincronie față de așteptările electoratului democratic pentru că noi avem un candidat rămas în poziție de primar general al municipiului Chișinău și are șanse să rămână. Nu știm exact cum va proceda electoratul.”

Recomandări

JAPONIA VOTEAZĂ
KATE L-A SUNAT PE HARRY
STARMER SE VEDE CU URSULA
ZELE MEETS TRUMP
ISRAELUL NU RENUNȚĂ
COLDPLAY DOBOARĂ RECORDURI

Citește și: