• Peste 50% dintre investitorii străini evaluează negativ economia românească.
  • Încrederea scade din cauza noilor taxe, deși există creștere economică.
  • Autoritățile ar trebui să atragă investiții, nu doar să crească taxarea.

Conform Consiliului Investitorilor Străini, peste 50% dintre membri consideră că mediul economic din România s-a înrăutățit, ajungând la cel mai scăzut nivel al ultimilor 7 ani. Scăderea dramatică a încrederii în doar câteva luni este atribuită noilor măsuri fiscale, deși România continuă să aibă creștere economică.

Prin urmare, specialiștii recomandă autorităților să găsească modalități de a stimula noi investiții, nu doar de a spori taxarea companiilor existente.

„Face ceva guvernul, alungă investitorii. Asta s-a întâmplat. În urma acestui pachet fiscal, care a luat pe nepregătite tot mediul de business, cu siguranță, investitorii își pierd încrederea în stabilitate, predictibilitate, pentru că acesta este unul din cei mai importanți piloni pe care se clădește o viitoare investiție. La noi, începând cu 2017, 2018 încoace, nu pot să nu remarc că a fost aproape tot timpul vorba de guverne PSD, dar iată, și PNL. Mediul de business s-a trezit cu diferite ordonanțe de urgență”, a explicat Răzvan Botea, editor ZF, la Aleph News.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META

Citește și