• Kremlinul a declarat vineri că aderarea Ucrainei la UE este o perspectivă foarte îndepărtată.
  • Viktor Orbán s-a opus prin veto unui pachet de ajutor de 50 de miliarde de euro al UE pentru Ucraina.
  • Japonia a anunțat noi sancțiuni împotriva Rusiei, Belarusului și a organizațiilor din Emiratele Arabe Unite, Armenia, Siria și Uzbekistan, din cauza invaziei Moscovei în Ucraina.

UPDATE ORA 04.00 – Zeci de răniți după ce un membru al consiliului din Ucraina a pornit grenade în timpul unei reuniuni

Un membru al unui consiliu sătesc din vestul Ucrainei a detonat vineri trei grenade de mână în timpul unei ședințe, rănindu-se grav pe el însuși și cel puțin alte două duzini de persoane, au anunțat autoritățile.

O înregistrare video postată pe rețelele de socializare arată cum un bărbat intră într-o încăpere în care consiliul sătesc din Keretsky se întrunea pentru a discuta și aproba bugetul comunității.

Bărbatul, care a fost identificat preliminar ca fiind Serhii Batryn, un membru al consiliului care aparține partidului Servitorul Poporului al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scos trei grenade din buzunare, a scos știfturile și a aruncat armele pe podea în fața sa.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un nou summit pentru a discuta despre sprijinul financiar pentru Ucraina este planificat pentru începutul anului viitor, a declarat vineri președintele Consiliului European, Charles Michel, la finalul unei reuniuni de două zile a liderilor UE, relatează Reuters.

Sunt încrezător și optimist că vom fi în măsură să ne îndeplinim promisiunea de a sprijini Ucraina cu mijloace financiare”, a declarat Michel. El a adăugat că 26 de state membre au fost de acord până acum.

Citește și