• Femeile fără copii raportează o stabilitate financiară mai crescută.
  • Femeile și bărbații care nu au copii sunt mai puțin stresați, scrie psypost.org.
  • Bărbații care nu au avut copii arată că sunt mulțumiți de decizia lor și că au libertate.
  • Deși educația parentală poate fi dificilă, asta nu înseamnă că nu duce la fericire.
  • Un alt lucru major pentru care oamenii se îngrijorează este regretul că nu au un copil.
  • Pentru unii, lupta de a avea un copil a dus la o creștere post-traumatică.

Ești mai fericit dacă ai copii? Ei bine, împlinirea pe care o simți în viața ta, indiferent dacă decizi să ai sau nu copii, depinde de mulți factori.

Noile studii arată că femeile și bărbații care nu au copii sunt mai puțin stresați și aportează o mai mare satisfacție în căsătoriile lor. În același timp, femeile fără copii raportează o stabilitate financiară mai mare, scrie PsyPost.

Ne fac copiii mai fericiți și mai împliniți?

,,Poți să-ți vinzi viața pe 30 de arginți și să ai senzația că poți fi fericit fără copii, adică fără responsabilități. Indiferent că ești bărbat sau femeie, zero copii în viața ta reprezintă un pas important către autodistrugere. Noi suntem făcuți să procreăm, dar nu toți trebuie să fim părinți. Când alegi să faci un avort indiferent de motive și să curmi o viață, când alegi să nu rămâi niciodată însărcinată, în felul acesta știi sigur că nu vei avea responsabilități. Producem un dezastru la nivel energetic și psihologic la nivel de individ și cuplu. Fericirea apare și dispare cu viteza luminii. În funcție de cum ești crescut și cum crești, ai nevoie de prieteni pentru a fi stabili emoțional. Noi luăm decizii care ne influențează viețile. Dacă vom găsi o persoană egoistă, trebuie să ne punem întrebări. E important să avem pe cineva care să ne spună „sărut mâna, mamă” sau „tată”, a explicat psihologul Radu Leca, la Aleph News.

Recomandări

FĂRĂ FILTRE?
ANCOM: INTERZICEȚI TIKTOK
SE ANULEAZĂ ALEGERILE?
NARCISIST SAU ÎNCREZĂTOR?
TRENDUL ÎN MEDICINĂ
SECRETELE ONLINE-ULUI

Momentul potrivit?

,,Momentul oportun nu o să vină niciodată. La nivel de societate sunt niște dogme: nu am serviciu, nu am casă, etc. Este greșit. Copilul când vine te motivează să muncești mai mult, să îți dorești să faci lucruri concrete. Copilul aduce stabilitate, dar și multe frici. Dar și reproșuri. După 10 ani începe să reproșeze. Că nu i-ai cumpărat, că el nu are și așa vrea să atragă atenția. Și de aici apare gama de gânduri. Oare am făcut bine că am făcut copil? Momentul în care vine copilul există permanent după vârsta de 20 de ani. Și trebuie să fim fericiți dacă el apare”, a mai transmis Radu Leca.

Citește și