• Când Luna 2 a aterizat pe suprafața Lunii, a semnalat începutul eforturilor omenirii de a explora Luna.
  • Oamenii de știință au încercat ani de zile să declare un antropocen definitiv pe Pământ și au prezentat recent noi dovezi ale unui sit în Canada.
  • Ideea Antropocenului Lunar vine într-un moment în care agențiile spațiale civile și entitățile comerciale arată un interes reînnoit pentru întoarcerea pe Lună.

Timp de mii de ani, Luna a inspirat oamenii de departe, dar a rămas inaccesibil, relatează CNN.

Totul s-a schimbat pe 13 septembrie 1959, când nava spațială fără echipaj a fostei Uniuni Sovietice, Luna 2, a aterizat pe suprafața Lunii. Sonda Luna 2 a creat un crater atunci când a aterizat pe Lună între regiunile lunare Mare Imbrium și Mare Serenitatis, potrivit NASA.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Acel moment esențial a semnalat începutul eforturilor omenirii de a explora Luna, iar unii oameni de știință sugerează acum că a fost și începutul unei noi epoci geologice – sau perioadă de timp din istorie – numită „Antropocenul Lunar”.

„Ideea este aproape aceeași cu discuția despre Antropocenul de pe Pământ – explorarea cât mai amănunțită a influențat oamenii planeta noastră”, a spus autorul principal al lucrării, Justin Holcomb, cercetător postdoctoral la Kansas Geological Survey de la Universitatea din Kansas. într-o declarație.

„Consensul este că Antropocenul a început la un moment dat în trecut, cu sute de mii de ani în urmă sau în anii 1950”, a spus Holcomb. „În mod similar, pe Lună, susținem că Antropocenul Lunar a început deja, dar dorim să prevenim deteriorarea masivă sau o întârziere a recunoașterii sale până când putem măsura un halou lunar semnificativ cauzat de activitățile umane, ceea ce ar fi prea târziu.”

Citește și