• Municipiul a obținut cel mai înalt punctaj posibil, fiind oficial recunoscut prin distincția „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award”.
  • Orașul a obţinut cel mai înalt punctaj în auditul fondurilor elveţiene.
  • Oradea a obținut un punctaj de 46,2%, cel mai bun pe care l-a obținut un oraș din România.

Oradea excelează în sustenabilitate. A primit și recunoaşterea europeană prin acordarea Premiului pentru Energie. Orașul a obţinut cel mai înalt punctaj în auditul fondurilor elveţiene, fiind recunoscut drept „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award”. Oradea a obținut un punctaj de 46,2%, cel mai bun pe care l-a obținut un oraș din România și un rezultat care plasează Oradea înaintea altor orașe sustenabile precum Alba Iulia, Cluj, Turda, Sibiu, Brașov.

În cadrul auditului fondurilor elvețiene, municipiul a obținut cel mai înalt punctaj posibil, fiind oficial recunoscut prin distincția „Comunitate Sustenabilă – European Energy Award”.

Auditul pentru fondurile elveţiene, efectuat de RoGBC (România Green Building Council), subliniază performanțele remarcabile ale orașului în domenii cruciale precum:

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

1. Dezvoltarea urbană
2. Eficiența energetică
3. Adaptarea la schimbările climatice

Primarul Florin Birta a subliniat că reușita aceasta evidențiază abilitatea orașului în administrarea eficientă a resurselor. El a accentuat eforturile depuse pentru atragerea de fonduri europene, elvețiene și norvegiene, cu o concentrare specială asupra sectorului energetic.

Acestea sunt cele șase domenii evaluate în cadrul auditului realizat de RoGBC:

1. Dezvoltare și planificare spațială
2. Clădiri municipale
3. Aprovizionare și eliminare
4. Mobilitate urbană
5. Organizare instituțională
6. Adaptare la schimbările climatice

Citește și