• Nvidia a recunoscut” că a antrenat NeMo pe setul de date, încălcându-le astfel drepturile de autor.
  • Brian Keene, Abdi Nazemian și Stewart O’Nan au declarat că operele lor au făcut parte dintr-un set de date de aproximativ 196.640 de cărți care au ajutat la antrenarea NeMo.
  • Avocații scriitorilor nu au răspuns la solicitările de comentarii suplimentare.

Nvidia, ale cărei cipuri alimentează inteligența artificială, a fost dată în judecată de trei autori care au declarat că a folosit fără permisiune cărțile lor protejate prin drepturi de autor pentru a-și promova platforma de inteligență artificială, NeMo.

Brian Keene, Abdi Nazemian și Stewart O’Nan au declarat că operele lor au făcut parte dintr-un set de date de aproximativ 196.640 de cărți care au ajutat la antrenarea NeMo pentru a simula limbajul scris obișnuit, înainte de a fi retrase în octombrie din cauza încălcării raportate a drepturilor de autor”.

Într-o propunere de acțiune colectivă depusă la tribunalul federal din San Francisco, autorii au declarat că retragerea reflectă faptul că Nvidia a recunoscut” că a antrenat NeMo pe setul de date, încălcându-le astfel drepturile de autor.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Aceștia solicită despăgubiri nespecificate pentru persoanele din Statele Unite ale Americii ale căror lucrări protejate prin drepturi de autor au contribuit la antrenarea așa-numitelor modele de limbaj mare ale NeMo în ultimii trei ani.

Printre operele vizate de proces se numără romanul Ghost Walk” din 2008 al lui Keene, romanul Like a Love Story” din 2019 al lui Nazemian și nuvela Last Night at the Lobster” din 2007 a lui O’Nan.

Nvidia a refuzat să comenteze. Avocații scriitorilor nu au răspuns la solicitările de comentarii suplimentare.

Citește și