• Reţeaua este construită de unitatea Starshield a SpaceX.
  • Contractul are valoarea de 1,8 miliarde de dolari și a fost semnat în 2021 cu National Reconnaissance Office (NRO).
  • Dacă va avea succes, sursele au spus că programul va avansa semnificativ capacitatea guvernului şi armatei SUA de a identifica rapid potenţiale ţinte aproape oriunde pe glob.

SpaceX construieşte o reţea de sute de sateliţi spion în baza unui contract secret cu o agenţie de informaţii din SUA, au declarat cinci surse familiare cu programul, demonstrând aprofundarea legăturilor dintre compania spaţială a antreprenorului miliardar Elon Musk şi agenţiile de securitate naţională, transmite Reuters.

Reţeaua este construită de unitatea Starshield a SpaceX, în baza unui contract de 1,8 miliarde de dolari semnat în 2021 cu National Reconnaissance Office (NRO), o agenţie de informaţii care gestionează sateliţii spion, au spus sursele.

Planurile arată amploarea implicării SpaceX în proiectele militare şi de informaţii din SUA şi ilustrează o investiţie mai profundă a Pentagonului în sisteme vaste de sateliti pe orbita joasă a Pământului, menite să sprijine forţele terestre.

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
A.I.-UL DUPĂ MOARTE DEVINE AFACERE
SUNTEM ÎN TOPUL DESTINAȚIILOR
INUNDAȚIILE FAC RAVAGII ÎN AFGANISTAN
ELEVII ROMÂNI MERG ÎN ITALIA
NADAL PIERDE LA ROMA

Dacă va avea succes, sursele au spus că programul va avansa semnificativ capacitatea guvernului şi armatei SUA de a identifica rapid potenţiale ţinte aproape oriunde pe glob.

Citește și