• Plecat din pole-position, Max Verstappen a dominat Marele Premiu al Chinei.
  • În turul 21, Bottas a ieșit din decor și a intrat pe pistă safety car-ul.
  • După restart, a avut loc o nouă ciocnire între Stroll, Magnussen și Ricciardo.

Max Verstappen continuă marșul spre un nou titlu mondial. Plecat în pole position pentru a 5-a oară în primele 5 curse, Verstappen a obținut a 4-a victorie astăzi în China. Cursa a fost nebună, după o ieșire în decor a lui Bottas în turul 21, cu mai multe răsturnări de situație.

Cum a fost cursa de astăzi?

A fost o cursă nebună, mai puțin pentru Verstappen. Acesta a intrat destul de devreme la boxe, însă și-a recăpătat rapid locul în fruntea cursei și a luat avans față de locul 2 după fiecare restart la care a intrat safety car-ul pe pistă. După ieșirea lui Bottas după o problemă de motor și safety car a avut loc o triplă coliziune: Stroll, Magnussen și Ricciardo, iar primii doi au primit penalizare de 10 secunde, la fel și Sargeant pentru că a încălcat regulile legate de safety car.

Ulterior, lucrurile s-au așezat, iar Sergio Perez a început o cursă de a recupera pozițiile pierdute în fața lui Lando Norris și Charles Leclerc. Norris a reușit să-l țină la distanță și să ocupe poziția secundă până la urmă. Așadar, clasamentul final i-a avut pe Verstappen, Norris, Perez, Leclerc și Sainz.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Lewis Hamilton care a avut o zi cu adevărat nebună: a plecat de pe 18, a urcat în clasament, a coborât apoi și în final și-a revenit și a terminat în puncte, pe poziția a 9-a.

Citește și