• Microsoft oferă relocarea a sute de angajați din China.
  • Oferta a fost făcută angajaților din domeniul învățării automate și al cloud-ului, a relatat The Wall Street Journal.
  • Raportul vine pe fondul escaladării tensiunilor dintre Washington și Beijing pe o serie de probleme.

Microsoft ar fi întrebat până la 800 de angajați cu sediul în China dacă ar lua în considerare posibilitatea de a părăsi țara, pe măsură ce tensiunile dintre SUA și China cresc, conform Business Insider.

Compania oferă lucrătorilor implicați în învățarea mașinilor sau în activitatea de cloud transferuri în țări precum SUA, Irlanda și Australia, au declarat surse pentru The Wall Street Journal.

Reprezentanții Microsoft nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii din partea Business Insider, făcută în afara orelor normale de lucru. Un purtător de cuvânt a declarat pentru Journal că oportunitățile interne sunt o parte normală a activității, iar Microsoft rămâne angajată în operațiunile sale din China.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ SEDIUL HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Raportul survine pe fondul escaladării tensiunilor dintre Washington și Beijing în legătură cu probleme precum cipurile de Inteligență Artificială. Administrația Biden are în vedere noi reguli care ar impune companiilor americane de tehnologie să dețină licențe înainte de a oferi acces la cipuri A.I. clienților chinezi, potrivit Journal. Au existat temeri că regulile mai dure ar putea escalada o luptă cu Beijingul pentru cipurile vitale.

De asemenea, oficialii chinezi au cerut giganților din domeniul tehnologiei naționale să cumpere cipuri de Inteligență Artificială fabricate la nivel local în locul celor de la Nvidia, a relatat The Information săptămâna aceasta.

Marilor companii de tehnologie, precum Alibaba, Baidu, ByteDance, compania mamă a TikTok, și Tencent, li s-a spus să reducă cheltuielile cu cipurile fabricate în străinătate, cum ar fi cele ale Nvidia, a relatat publicația, citând surse anonime. Mișcarea este o lovitură pentru Nvidia, care consideră China o piață critică și un generator cheie de venituri. Alte companii de tehnologie au fost, de asemenea, prinse în tensiunile geopolitice.

Apple a avut o perioadă dificilă pe piața cheie din China, vânzările de iPhone fiind afectate de furnizorii locali. De asemenea, producătorul iPhone pare să lucreze pentru a-și diversifica lanțurile de aprovizionare în afara Chinei.

Beijingul a luat măsuri drastice în ceea ce privește utilizarea iPhone-urilor de către oficiali. Oficialilor chinezi din cel puțin opt provincii li s-a spus să nu mai folosească dispozitivele Apple, a relatat anterior Bloomberg.

Citește și