• Hunter Biden, fiul Președintelui american, este judecat pentru acuzații de abuz de cocaină crack și deținere ilegală a unei arme de foc.
  • Printre martorii chemați în proces sunt Zoe Kestan, care a declarat că Hunter Biden abuza de cocaină crack în timpul relațiilor lor.
  • Hunter Biden poate fi condamnat la 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat.

Fosta iubită a lui Hunter Biden a declarat în fața juriului că acesta abuza de cocaină crack „la fiecare 20 de minute sau cam așa ceva” când s-au cunoscut, scrie BBC.

Fiul Președintelui american este judecat la Wilmington, Delaware, pentru acuzații legate de deținerea unei arme de foc în timp ce ar fi consumat narcotice.

Zoe Kestan, care l-a întâlnit pe Hunter Biden, în vârstă de 54 de ani, în timpul unui „dans privat” la un „club pentru domni” din New York, a declarat în fața instanței că acesta retrăgea deseori bani pentru tranzacții cu droguri. Acesta este primul proces penal pentru fiul unui Președinte american în exercițiu.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

El este acuzat că a mințit cu bună știință în documentele federale atunci când a declarat că nu era consumator de droguri pentru a cumpăra un revolver și muniție de la un magazin de arme din Wilmington la 12 octombrie 2018, precum și că a deținut ilegal arma timp de 11 zile.

Biden ar putea fi condamnat la 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de toate cele trei capete de acuzare federale în acest caz. El a pledat nevinovat, iar echipa sa juridică susține că se afla în recuperare în momentul în care a cumpărat arma.

Acuzarea este așteptată să își încheie pledoaria joi, după ce va chema alți șase martori, inclusiv Hallie Biden, fosta parteneră a lui Biden și văduva fratelui său, precum și ofițeri de poliție din statul Delaware, un agent DEA și un expert criminalistic.

Printre ceilalți martori ai acuzării s-a numărat Gordon Cleveland, fostul angajat al magazinului de arme care i-a vândut arma domnului Biden în 2018. În mărturia sa de miercuri, Cleveland a declarat că i-a spus lui Biden – și tuturor celorlalți clienți – să completeze „sincer” formularul.

Acuzarea încearcă să dovedească faptul că Hunter Biden, care a scris un memoriu despre dependența sa de droguri, abuza de cocaină crack în momentul în care a cumpărat arma.

În timpul declarațiilor de deschidere de la începutul acestei săptămâni, avocatul lui Biden, Abbe Lowell, le-a spus juraților că revolverul a fost o achiziție impulsivă care a rezultat din tacticile unui vânzător insistent.

Miercuri, mama vitregă a acuzatului, prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost din nou în instanță. Ea a stat în primul rând în spatele lui Hunter Biden, împreună cu soția acestuia, Melissa Cohen Biden, și un agent al Serviciului Secret. Președintele Joe Biden se află în Franța pentru evenimente de comemorare a 80 de ani de la invazia din Ziua Z.

Agentul FBI Erika Jensen, Kestan și fosta soție a acuzatului, Kathleen Buhle, au depus, de asemenea, mărturie în cea de-a treia zi a procesului. Kestan a detaliat consumul de droguri al lui Hunter Biden în timpul relației lor.

În prima zi în care s-au întâlnit la clubul gentleman’s în decembrie 2017, ea a spus că acesta a început să fumeze crack „în 10 minute”. Ea a spus că a văzut acest model repetat în timpul relației lor în camere de hotel de lux din New York, New Jersey și California. A spus că Biden „ar fi vrut să fumeze imediat ce se trezea”. De asemenea, Kestan a declarat că l-a văzut fumând crack în Malibu, California, timp de mai multe zile în septembrie 2018, cu o lună înainte de a cumpăra arma.

Procurorii au arătat juriului imagini care ar fi fost făcute de Kestan și care arătau pipe de crack în camerele în care a stat cu Hunter Biden. O alta îl arăta aparent pe inculpat într-o baie cu o pipă de crack în mână.

Buhle, care a fost căsătorită cu Biden între 1993 și 2017 și are trei fiice cu acesta, a declarat că a aflat prima dată despre consumul de droguri al acestuia în 2015, după ce a găsit o pipă de crack într-o scrumieră. Ea a mai spus că el „nu era el însuși” atunci când folosea droguri și că devenea „irascibil”. La sfârșitul căsniciei lor, ea a declarat că „el nu a vrut să meargă la dezintoxicare”. Dar când a fost întrebată de Lowell dacă l-a văzut pe inculpat consumând droguri în 2018, ea a spus: „Nu”.

Mai devreme în cursul zilei, agentul FBI, dna Jensen, a depus mărturie despre mesajele text care au fost găsite pe un laptop lăsat de Biden la un atelier de reparații din Delaware și care nu a fost niciodată recuperat.

Joi, juriul este așteptat să audă în timpul procesului cum Hallie Biden a devenit, de asemenea, dependentă de cocaină crack în timpul scurtei sale relații cu Biden, după moartea soțului ei Beau în 2015. Ea i-a luat pistolul lui Hunter Biden și l-a aruncat într-un coș de gunoi al unui magazin alimentar la 11 zile după ce l-a cumpărat, îngrijorată de ceea ce ar putea face acesta cu arma.

Laptopul aflat în centrul mărturiei a devenit o grenadă politică în timpul campaniei electorale din 2020, deoarece imaginile sale explicite cu Hunter Biden și mesajele despre activitățile sale de afaceri au fost divulgate.

Joe Biden a susținut la vremea respectivă că datele erau dezinformări rusești, dar laptopul a fost confirmat între timp ca fiind autentic de către FBI. Soții Biden au negat orice abatere în afacerile de peste hotare, care sunt în centrul unei anchete republicane în curs de destituire.

De asemenea, Hunter Biden va fi judecat în septembrie, în California, sub acuzația că nu a plătit impozite de 1,4 milioane de dolari.

Citește și