• Într-un mesaj video postat pe Facebook după externare, Fico a declarat că nu crede că atacul a fost doar o acțiune a unui „nebun singuratic”.
  • Fico a promis că se va întoarce la muncă la sfârșitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.
  •  El a spus că îl iartă pe atacator.

Care sunt declarațiile lui Fico?

Premierul slovac Robert Fico a fost externat. Acesta anunţă că nu va lua măsuri în justiţie împotriva atacatorului. El a ținut un discurs video după ieșirea sa din spital.

În mesajul video postat pe Facebook, Fico spune că nu crede că tentativa de asasinat asupra lui a fost doar o acţiune a unui „nebun singuratic”, descriindu-l pe acesta drept un activist al opoziţiei. Totuşi, Premierul slovac spune că îl iartă şi nu va începe o acţiune judiciară contra suspectului, în prezent arestat. Cu toate acestea, el a atacat opoziţia şi alte persoane, spunând: „La urma urmei, este evident că el a fost doar un mesager al răului şi al urii politice”.

El a promis că se va întoarce la muncă la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Recomandări

200 DE CANDIDAȚI SE RETRAG ÎN FRANȚA
BOMBELE RUSEȘTI CAD TOT ÎN RUSIA
ISRAELUL REDUCE ACȚIUNILE MILITARE DIN GAZA
CONTINUĂ NEGOCIERILE PENTRU PREZIDENȚIALE
ROMÂNIA VS. OLANDA
HAPPY WORK PLACE

Premierul în vârstă de 59 de ani a fost împuşcat pe 15 mai în timp ce ieşea de la o şedinţă de guvern desfăşurată în oraşul Handlova. Un individ înarmat şi aflat într-un grup de oameni spre care s-a îndreptat Fico a tras cinci gloanţe către acesta, dintre care patru l-au nimerit.

Citește și