• Biden se află într-o vizită de stat la Paris, prima de acest rang diplomatic a liderului.
  • Jill și Joe Biden au fost întâmpinați la Arcul de Triumf de cuplul prezidențial francez.
  • Biden și Macron discută despre ajutorul pe termen lung pentru Ucraina.

Președintele american Joe Biden efectuează azi prima sa vizită de stat în Franța, la două zile după ce a participat la ceremoniile de comemorare a 80 de ani de la debarcare Aliaților în Normandia.

Este acesta protocolul obișnuit al unei vizite de stat sau este ceva special pentru Președintele american?

Orice vizită de stat beneficiază de un adevărat spectacol. De obicei, invitatul este adus cu elicopterele direct pe Esplanade des Invalide, însă în acest moment locul este ocupat de unul dintre siturile JO.

Așadar, Jill și Joe Biden au fost întâmpinați de cuplul Macron la Arcul de Triumf, în capul Champs Elysée, unde cei doi Președinți au reanimat flacăra care arde neîntrerupt deasupra soldatului necunoscut.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Joe Biden este însoțit de soția sa Jill, care se întoarce din Statele Unite. Prima Doamnă, prezentă alături de soțul ei joi în Normandia, a părăsit Franța pentru a participa vineri la procesul fiului lui Joe Biden, Hunter, judecat pentru deținere ilegală de armă.

Potrivit Elysée, Emmanuel Macron vă participa apoi la un „consiliu de afaceri franco-american” iar un dineu de stat va încheia această zi diplomatică.

Totuși, călătoria lui Joe Biden în Franța nu va fi complet încheiată. Duminică, vă depune în privat o coroană de flori la cimitirul american Bois Belleau (Aisne), în omagiu adus soldaților căzuți în timpul Primului Război Mondial.

Despre ce discută Joe Biden și Emmanuel Macron?

Pe agendă se află sprijinul pe termen lung care urmează să fie acordat Ucrainei. Această coordonare strânsă asupra crizelor internaționale va fi menită să pregătească următoarele evenimente internaționale, în special summit-ul G7.

Discuțiile lor se vor concentra, de asemenea, pe „consolidarea cooperării bilaterale, în special în chestiuni economice, spațiale și nucleare”, și pe „probleme globale” precum „urgența climatică” și „protecția biodiversității noastre”.

Citește și