• Un bărbat polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost arestat, a apărut sâmbătă la Tribunalul din Frederiksberg pentru o audiere preliminară.
  • El a fost acuzat de violență împotriva unei persoane aflate în serviciul public și își neagă vinovăția, a relatat presa locală.
  • Suspectul a fost plasat în arest preventiv până la 20 iunie, a anunțat Poliția din Copenhaga pe X.

Atacul de stradă asupra prim-ministrului danez Mette Frederiksen, despre care aceasta spune că a lăsat-o „zguduită”, dar „bine”, nu este considerat a fi motivat politic. Un bărbat polonez în vârstă de 39 de ani, care a fost arestat, a apărut sâmbătă la Tribunalul din Frederiksberg pentru o audiere preliminară, scrie BBC.

El a fost acuzat de violență împotriva unei persoane aflate în serviciul public și își neagă vinovăția, a relatat presa locală. Suspectul a fost plasat în arest preventiv până la 20 iunie, a anunțat Poliția din Copenhaga pe X.

„În prezent, nu este ipoteza care ne ghidează că incidentul a fost motivat politic”. Potrivit radiodifuzorului public danez DR, poliția crede că presupusul atacator se afla probabil sub influența alcoolului și a drogurilor în momentul arestării.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Biroul lui Frederiksen a declarat pentru agenția de presă AFP că aceasta a fost dusă la spital pentru un control după incident. Programul ei oficial de sâmbătă a fost anulat.

Într-un mesaj pe Instagram postat la sfârșitul săptămânii, ea a mulțumit oamenilor pentru „multele, multele, multele mesaje de susținere și încurajare”, pe care le-a primit, pe care le-a numit „incredibil de emoționante”. „Sunt întristată și zguduită de incidentul de ieri, dar în rest sunt bine”, a scris ea.

Citește și