• Alianța PSD-PNL obţine împreună 52%-54% din voturile pentru alegerile europarlamentare.
  • C. Hostiuc: România nu se duce spre extremism așa cum se întâmplă în alte țări.
  • Cristian Hostiuc: Câștigul coaliției îi oferă libertatea de a lua decizii.

Cel mai mare câștig al alegerilor este că nu avem niciun derapaj politic, spune Cristian Hostiuc după ce românii au ieșit la vot pentru prima oară anul acesta. Iar rezultatul este unul bun pentru mediul de business din două motive: România nu se duce spre extremism așa cum se întâmplă în alte țări europene, iar câștigul coaliției îi oferă libertatea de a lua decizii.

Cum arată următoarele luni după alegerile de ieri?

În ciuda criticilor adresate coaliției PSD-PNL, se pare că aceasta și-a consolidat puterea. Pentru cei din mediul de business, principalul lucru la care se uită este stabilitatea unei guvernări și posibilitatea de a lua anumite decizii și de a le impune. Rezultatul acest alegeri a oferit stabilitate, exact ceea ce companiile cer. Totul în contextul în care am avut creșteri de taxe, impozite, dobânzi, inflație. Totuși, PSD-PNL au câștigat teren. Trimestrul al doilea se anunță a fi mai bun decât primul, iar 3 și 4 ar putea fi foarte bune. S-ar putea să terminăm 2024 foarte bine din punct de vedere economic.

Din punct de vedere economic, această coabitare PSD-PNL este ideală. Orice altă regrupare politicî va duce la un posibil haos.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și