• 3 elevi români au făcut o aripă de avion care ajută la pilotare.
  • Aripa poate reduce consumul de carbon al avioanelor cu 5%.
  • Hawk Wing poate face ca un avion să nu fie vizibil pe radare.

Echipa noastră-i cea mai tare! Și nu este vorba despre Echipa Națională de fotbal, ci despre trei elevi români care și-au pus la contribuție mintea și au dus România printre premianții la International Science and Engineering Fair, din Los Angeles. Filip Bușcu, David Ghiberdic și Rareș Marinescu, de la Liceul Internațional de Informatică București, au contruit o aripă de avion care ajută la o pilotare mai bună a aeronavelor și reduce consumul de carbon cu 5%.

În plus, poate face avionul să nu mai fie detectat de radere. Proiectul numit Hawk Wing a primit premiul la categoria Engineering Technology: Statics and Dynamics.

Timp de trei zile, nouă comisii formate din reprezentanți ai marilor universități americane, ai companiilor de tech și ai US Army au examinat proiectul puștilor noștri.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
CE PROMITE HARRIS
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Și cu această ocazie, ne dăm seama, din nou, că atunci când vine vorba despre educația din România, cu un ochi râdem, iar cu altul plângem. Ultimele rezultate PISA arată că imaginația elevilor din România este la un nivel…inimaginabil de mic pentru o țară europeană. Doar Moldova, Cipru, Bulgaria, Macedonia de Nord și Albania se poziționează mai jos decât noi.

Practic, peste 42% dintre elevii români  care au participat la testele PISA au luat nivelul 2 sau mai jos la competețele de creativitate. Acesta este pragul de la care vorbim despre analfabetism funcțional.

Citește și