• Preşedintele USR este ales de fiecare membru al partidului.
  • Votul se desfășoară direct, pe o platformă online.
  • Doi candidați s-au retras cu puțin timp înainte de începerea votului.

Votul din 9 iunie a lăsat USR fără Președinte, pentru că Drulă a demisionat. Acum, USR își alege Președintele prin vot direct pe o platformă online. Votul a început ieri și doar în primele două ore de vot două mii de membri și-au exprimat opțiunea pentru un candidat. Să fie Vasile Filip, Radu Hossu, Elena Lasconi sau Cristian Seidler?

Cine are șanse reale să devină Președinte?

Teoretic, unul dintre cei patru. În realitate, cele mai mari șanse pentru a deveni Președinte USR le are Elena Lasconi, primarul reales din Câmpulung. Ea a fost jurnalistă, de profesie economistă iar din 2020 este primar al municipiului Câmpulung. A fost cea care a deschis lista pentru europarlamentare, dar în urma unui scandal în partid, a fost înlocuită. Elena Lasconi are cele mai mari șanse pentru a devenit noul Președinte al USR. Alegerile au loc în 26 iunie.

Când vom ști cine va conduce USR?

La începutul lunii iulie, cel mai probabil. Odată cu încheierea acestor alegeri urmează să fie ales și cel care reprezintă partidul la prezidențiale. Și aici, cele mai mari șanse le are primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Citește și