• Inspectoratul Maramureș a început o anchetă și a sesizat poliția.
  • Profesorii s-au plâns că subiectele au semănat cu cele de anul trecut.
  • Deca a scris un mesaj pentru elevi asemănător cu cel din 2023.

Prima zi de Evaluare Națională, primul scandal. Subiectele la proba scrisă la limba și literatura română s-au scurs pe internet puțin după ora 9, atunci când a început examenul.

Totul a pornit de la o școală din Baia Mare, de unde subiectele au fost distibuite pe mai multe grupuri de părinți pe Whatsapp. Inspectoratul Școlar Maramureș a început o anchetă și a sesizat poliția.

Mai mulți profesori s-au plâns și de faptul că subiectele au semănat foarte mult cu cele de anul trecut. „Le-am analizat comparativ, cerințele par a fi o copie la indigo a subiectelor din 2023, doar că la partea de gramatică a fost, cred, o idee mai complicat. Ceea ce nu cred că este neapărat rău, întrucât departajarea elevilor se va face mai bine, a spus profesorul Cătălin Zaman, care a rezolvat subiectele pentru Edupedu.ro.

Recomandări

NASRALLAH MOARE
NATO FACE ZID ANTI RUSIA ÎN FINLANDA
IDF ATACĂ HEZBOLLAH
PROMISIUNILE KAMALEI
CUM PROMOVĂM TURISMUL
PE UNDE CIRCULI

Nu doar subiectele au fost copy-paste: și mesajul Ligiei Deca pentru absolvenții de clasa a 8-a, care susțin examenul, a semănat mult cu cel din 2023: „Am încredere că veți fi mai puternici decât emoțiile voastre!”, le-a urat Ministrul Educației pe Facebook astăzi, în timp ce-n 2023 le spunea: „Să aveți cu voi toată încrederea în ceea ce sunteți și în ceea ce știți și să fiți mai puternici decât emoțiile voastre!”.

Citește și