• Președintele Joe Biden a încercat să își relanseze eforturile de realegere în Pennsylvania.
  • Lideri democrați de rang înalt, inclusiv Hakeem Jeffries, au discutat despre candidatura lui Biden într-o întâlnire, cu cel puțin patru participanți care s-au exprimat în favoarea retragerii sale
  • Kamala Harris, vicepreședintele în vârstă de 59 de ani, este văzută tot mai mult ca un potențial înlocuitor al lui Biden.

Președintele Joe Biden a încercat duminică să își relanseze eforturile de realegere, în timp ce membrii partidului său dezbăteau viitorul candidaturii sale, scrie BBC.

Prestația ezitantă a Președintelui la dezbaterile de săptămâna trecută a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la capacitatea sa fizică și mentală de a candida. Un interviu acordat vineri postului ABC la o oră de maximă audiență a alimentat și mai mult speculațiile cu privire la viitorul campaniei sale.

Pe fondul incertitudinii, Biden a apărut duminică la două evenimente de campanie în Pennsylvania, un stat-cheie. Dar aceste eforturi nu i-au împiedicat pe colegii democrați ai Președintelui să cântărească riscurile și recompensele păstrării lui Biden în fruntea listei.

Recomandări

„ANTIBIOTICUL ATOMIC"
VACCIN PENTRU CANCER
USR CRITICĂ CCR
CURSA PENTRU CASA ALBĂ
CINE RĂMÂNE ÎN CURSĂ?
SECURITATE SPORITĂ ÎN EMIRATE

Duminică după-amiază, liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, a convocat o întâlnire cu parlamentarii democrați de rang înalt, care ar fi inclus discuții despre candidatura lui Biden. Patru dintre cei care au participat la convorbire au declarat că sunt de părere că Biden ar trebui să renunțe la candidatură, potrivit CBS, partenerul de știri al BBC din SUA. Sursele au declarat că cel puțin alți trei și-au exprimat îngrijorarea cu privire la șansele sale în noiembrie.

O serie de personalități democrate de vârf și-au exprimat, de asemenea, poziția în interviuri televizate în cursul weekendului, cu scopul de a răspunde la întrebarea: este mai riscant să rămânem cu Biden sau să îl lăsăm în urmă? Unii spun că partidul s-ar putea îndrepta spre o înfrângere în fața lui Donald Trump în noiembrie dacă Biden rămâne în funcție, dar alții spun că înlocuirea sa vine cu multe necunoscute.

Președintele s-a confruntat cu o amenințare de dezertare din partea alegătorilor progresiști care se opun răspunsului său la războiul Israelului din Gaza. Rezistența acestora l-a costat mai mult de 100.000 de voturi în Michigan – un stat crucial – în timpul alegerilor primare din februarie.

Potrivit unor lideri democrați, orice beneficiu al pierderii lui Biden ar putea fi atenuat de riscurile iminente. Și în ultimele zile, mai mulți aliați ai Președintelui au subliniat capcanele trasării unui nou curs, argumentând că Biden a fost un succes dovedit. Susținătorii publici ai lui Biden spun că înlocuirea acestuia poate deveni un beneficiu direct pentru republicanii lui Trump, care pot susține că adversarii lor sunt cuprinși de haosul din partid.

La începutul acestei săptămâni, fostul reprezentant din Ohio, Tim Ryan, a prezentat un potențial înlocuitor: Kamala Harris, vicepreședintele lui Biden. „Cred cu tărie că cea mai bună cale de urmat este Kamala Harris”, a scris el într-un editorial pentru Newsweek.

Deși a demonstrat doar un sprijin loial față de Biden, ideea ca Harris, în vârstă de 59 de ani, să îl înlocuiască pe Președinte a luat amploare în ultimele zile. În interviul de duminică dimineață al lui Adam Schiff, congresmanul a declarat că Harris ar putea câștiga împotriva lui Trump „în mod covârșitor”.

Citește și