• Prințesa de Wales va acorda duminică trofeul masculin de la Wimbledon.
  • Catherine este șefa All-England Lawn Tennis and Croquet Club din 2016.
  • Catherine nu va participa sâmbătă la finala feminină.

Prințesa de Wales va acorda duminică trofeul masculin de la Wimbledon, într-o apariție publică rară de la diagnosticul ei de cancer, scrie The Guardian.

Va fi a doua oară când apare în public după ce a suferit în ianuarie o intervenție chirurgicală abdominală, care a dus la descoperirea cancerului și la începerea tratamentului cu chimioterapie la sfârșitul lunii februarie. Luna trecută, ea a participat la ceremonia de colorare a trupei pentru ziua oficială de naștere a Regelui Carol, înainte de care a lansat o declarație în care a spus că „a făcut progrese bune”, dar „nu a ieșit încă din pădure”.

Catherine este șefa All-England Lawn Tennis and Croquet Club din 2016 și este de așteptat ca ea să prezinte trofeul câștigătorilor finalei masculine și feminine. Anul trecut, ea i-a prezentat trofeul masculin lui Carlos Alcaraz după victoria sa împotriva lui Novak Djokovic . Cei doi vor juca din nou în finala din acest an.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Catherine nu va participa sâmbătă la finala feminină . În schimb, Debbie Jevans va prezenta trofeul feminin în numele ei.

În martie, Catherine a lansat un videoclip în care și-a anunțat diagnosticul de cancer, după luni de speculații determinate de internarea ei la Clinica din Londra pe 16 ianuarie pentru o operație abdominală.

Speculațiile au fost parțial alimentate de o imagine lansată a presei de Catherine de Ziua Mamei, care a fost reamintită de unele dintre cele mai mari agenții de imagine din lume din cauza afirmațiilor că ar fi fost falsificată. Prințesa și-a cerut ulterior scuze pentru „confuzie” și a recunoscut că a editat fotografia.

În videoclipul lansat în martie, ea a spus: „În ianuarie, am suferit o intervenție chirurgicală abdominală majoră la Londra și, la acea vreme, se credea că boala mea nu este canceroasă. Operația a avut succes. Cu toate acestea, testele efectuate după operație au constatat prezența cancerului. Prin urmare, echipa mea medicală m-a sfătuit că ar trebui să urmez un program de chimioterapie preventivă și acum sunt în fazele incipiente ale acelui tratament.”

Catherine a spus că se concentrează pe liniștirea copiilor ei. „Așa cum le-am spus, sunt bine și devin din ce în ce mai puternică în fiecare zi, concentrându-mă pe lucrurile care mă vor ajuta să mă vindec, în mintea, trupul și spiritul meu. Să-l am pe William lângă mine este, de asemenea, o mare sursă de confort și liniște. La fel și dragostea, sprijinul și bunătatea care au fost arătate de mulți dintre voi. Înseamnă atât de mult pentru noi doi.”

Citește și