• Amelie Oudea Castera a plonjat în faimosul râu al capitalei, unde i s-a alăturat în apă campionul paralimpic la triatlon Alexis Hanquinquant.
  • Oudea Castera a postat sâmbătă pe X o înregistrare video cu ea scufundându-se în apropierea podurilor Alexandre III și Invalides din Paris.
  • Președintele Franței, Emmanuel Macron, și primarul Parisului, Anne Hidalgo, au declarat că vor înota în cursul de apă pentru a le arăta cetățenilor și sportivilor vizitatori că totul este în regulă.

Ministrul francez al sportului a înotat în râul Sena, autoritățile sperând că acest gest va demonstra că râul este suficient de curat pentru a organiza probe de înot la Jocurile Olimpice, scrie Sky News.

Amelie Oudea Castera a plonjat în faimosul râu al Capitalei, unde i s-a alăturat în apă campionul paralimpic la triatlon Alexis Hanquinquant, care a câștigat aurul în proba masculină PTS4 la Tokyo 2020.

Pe fondul îngrijorărilor legate de poluare, Oudea Castera a postat sâmbătă pe X o înregistrare video cu ea scufundându-se în apropierea podurilor Alexandre III și Invalides din Paris, împreună cu fotografii în care ea și atletul își dau mâna în apă și în afara apei.

Recomandări

COREEA DE SUD E „STAT OSTIL”
INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?

O legendă în postare a citit: „Promisiune ținută! Cu @AHanquinquant, campionul nostru paralimpic la triatlon, care și-a sărbătorit rolul de purtător de steag la Paris”.

Etapele de triatlon și maraton de înot sunt programate să aibă loc în Sena, lângă podul Alexandre III, în timpul Jocurilor Olimpice, care se desfășoară între 26 iulie și 11 august, și al Jocurilor Paralimpice, care sunt între 28 august și 8 septembrie.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, și primarul Parisului, Anne Hidalgo, au declarat că vor înota în cursul de apă pentru a le arăta cetățenilor și sportivilor vizitatori că totul este în regulă.

Citește și