• Weekendul din Ungaria a fost ideal pentru echipă, începând cu Lando Norris, care a fost cel mai rapid în sesiunile de antrenamente de vineri.
  • În calificări, Norris a obținut pole position-ul, iar Piastri l-a urmat îndeaproape cu al doilea cel mai bun timp.
  • În ziua cursei, McLaren și-a asigurat prima clasare în primele două locuri 1-2, Lewis Hamilton de la Mercedes ocupând ultima treaptă a podiumului.

Pilotul australian Oscar Piastri a câștigat duminică prima sa cursă de Formula 1 la Marele Premiu al Ungariei, într-o cursă dominantă pentru McLaren.

Weekendul din Ungaria a fost ideal pentru echipă, începând cu Lando Norris, care a fost cel mai rapid în sesiunile de antrenamente de vineri. În calificări, Norris a obținut pole position-ul, iar Piastri l-a urmat îndeaproape cu al doilea cel mai bun timp. În ziua cursei, McLaren și-a asigurat prima clasare în primele două locuri 1-2, Lewis Hamilton de la Mercedes ocupând ultima treaptă a podiumului.

„Aceasta este ziua la care am visat când eram copil, să stau pe ultima treaptă a podiumului. A fost un pic dificil pe final, dar m-am pus într-o poziție bună încă de la început.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

„Am avut multă încredere în Lando și cred că a fost decizia corectă să fac schimbul la final”, a declarat Oscar Piastri după prima sa victorie în Formula 1.

Deși Norris nu a fost prea fericit să cedeze victoria coechipierului său, britanicul a declarat în cele din urmă că Piastri a meritat prima sa victorie în Ungaria datorită cursei pe care a condus-o.

„O zi extraordinară pentru echipă, acesta este cel mai important lucru. Sunt atât de fericit. A fost un drum lung pentru a obține acest lucru pe merit. Oscar a avut un start bun. Victoria lui trebuia să vină la un moment dat și a meritat-o astăzi”, a declarat Lando Norris.

Piastri a plecat de pe locul doi, în spatele lui Norris, și a reușit să-l depășească în primul viraj. Norris a recâștigat conducerea după o oprire la boxe în turul 46, datorită pneurilor proaspăt schimbate.

Echipa a decis să îl lase pe Piastri să câștige cursa deoarece australianul a fost mai rapid înainte de oprirea la boxe. După discuții în cadrul echipei McLaren, Norris a fost de acord în ultimul moment să îl lase pe Piastri să treacă în fața sa cu doar două tururi rămase.

„Știu că vei face ceea ce trebuie”, i-a spus echipa lui Norris după multe discuții la radio pe această temă.

Citește și