• OpenAI lansează prototipul unui motor de căutare online care va fi integrat ulterior în ChatGPT.
  • OpenAI promite că SearchGPT va organiza și sintetiza informațiile, nu doar va lista link-uri.
  • În primă fază, accesul va fi limitat la 10.000 utilizatori care vor testat SearchGPT.

Dacă mai avea cineva vreo îndoială că pornește războiul între OpenAI și Google, le-a risipit Sam Altman. Tocmai a anunțat SearchGPT, un motor de căutare care va fi integrat în ChatGPT. Acesta pune în pericol principala sursă de venituri pentru Google, cea care este de două decenii reprezentativă pentru ceea ce înseamnă un motor de căutare online.

Ce știm despre SearchGPT?

Zvonurile existau de multă vreme și iată că avem și confirmarea. Așa cum spuneai, se va numi SearchGPT și promite lucruri interesante: organizarea și sintetizarea informațiilor, nu doar oferirea de link-uri, rezumate ale rezultatelor, link-uri către sursa citată, follow-up la răspuns. Momentan, vorbim despre o fază de testare restrânsă a acestui motor de căutare, cu 10 mii de utilizatori care vor avea acces. Ulterior însă, după corectarea erorilor care cu siguranță vor apărea, SearchGPT va fi integrat în ChatGPT.

Acest motor de căutare a fost creat în parteneriat cu publicații importante precum Wall Street Journal, Associated Press, dar și Vox Media, cea care deține The Verge. Aceste parteneriate au oferit un feedback important în dezvoltarea motorului de căutare. De ce este o veste mare? Deoarece vorbim despre compania din spatele ChatGPT, cel care rămâne numărul 1 când vine vorba despre chatboții cu Inteligență Artificială. Iar SearchGPT ar aduce un upgrade important la chatbot și ar mușca din felia de venituri pe care o are Google din motorul de căutare. Este totuși greu să-i ia fața la acest capitol. Este un motiv pentru care expresia „caută pe Google” a devenit reprezentativă pentru căutările online. În plus, există de ceva timp și Perplexity care face ceea ce promite SearchGPT. Așadar, vorbim de un segment deja foarte competitiv.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT

Citește și