• 47% din cetăţenii UE sunt „destul de îngrijoraţi” de securitatea blocului comunitar.
  • 17% din cetăţenii UE sunt „foarte îngrijoraţi” de securitatea blocului comunitar.
  • Când vorbim de securitate, cele mai mari temeri le au portughezii – 77%, apoi germanii cu 54%.

Te simți în siguranță în Europa? Află că aproximativ 2 din 3 europeni se simt îngrijorați de securitatea Uniunii Europene – conform unui sondaj recent comandat de Comisie.

Care sunt principalele motive de îngrijorare?

Avem câțiva factori care influențează părerea cetățenilor din UE. Principalele îngrijorări ale cetățenilor sunt războiul din Ucraina, migrația ilegală și problemele de mediu. Și deși există îngrijorări privind securitatea, majoritatea cetățenilor rămân optimisti cu privire la viitorul UE. Desigur, opiniile sunt împărțite, studiul Ipsos a analizat 25.000 de cetăţeni cu vârsta minimă de 15 ani. UE are o popoulație de 400 de milioane de locuitori. Nu mai vorbim de zonele defavorizate.

Cum arată sondajul?

Nu stăm bine. 47% din cetăţenii UE sunt „destul de îngrijoraţi” de securitatea blocului comunitar, iar 17% sunt „foarte îngrijoraţi”. Și te-ai aștepta ca cele mai mari temeri să fie în rândul populației estice, ei bine, nu. Portughezii își fac cele mai multe griji, 77% din populație spun că se gândesc la securitatea UE, fie sunt îngrijorați. Urmează germanii cu un procent de 54%. Și aici e paradoxal, pentru că în ciuda rezultatelor nefavorabile, când vine vorba de viitorul UE, 58% tind să fie optimiști. Pesimismul se regăsește în rândul a 37%.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și