• Pentru prima dată după 12, echipa feminină de gimnastică prinde finala la Jocurile Olimpice, cu un scor de 159.497 puncte.
  • David Popovici a fost cel mai rapid în semifinale la 200 de metri liber, cu un timp de 1:44.53.
  • Jaqueline Cristian a rămas singura reprezentantă a României pe tabloul feminin de tenis la JO.

Ziua a 4-a de la Jocurile Olimpice are toate șansele să se încheie cu medalie pentru România. Poate chiar de aur. Asta pentru că David Popovici intră în bazin în această seară în finala la 200 de metri liber. Nu este însă singurul de la care așteptările tuturor sunt foarte mari.

Ce vedem azi la Jocurile Olimpice?

Echipa de gimnastică artistică a reușit pentru prima dată după 12 ani să prindă finala la echipe. Condusă de Sabrina Voinea și Ana Bărbosu, cele care vor fi și în finale la probe individuale, iar Amalia Ghigoarță cea care prinde finală la individual-compus, România a prins ultimul loc care duce în finală cu 159.497 de puncte. Speranțe mici la medalii, însă este o performanță mare.

Să nu uităm de canotaj, unde avem două semifinale obținute de Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel, respectiv Ionela Cozmiuc și Gianina Van Groningen. Iar echipa feminină de 4 rame s-a calificat direct în finală de pe locul 2, fiind puțin în urma campioanei mondiale en-titre, Olanda.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

David Popovici a fost incredibil în semifinala la 200 de metri liber. David are o lejeritate dezarmantă pentru adversari, oferind impresia că nu a forțat deloc și chiar și așa a obținut calificarea în finală de pe primul loc. Ceea ce înseamnă că va păstra culoarul 4, cel al favoritului, și sperăm la un timp de 1,43 diseară care să aducă medalia olimpică de aur. David a fost cu 50 de sutimi mai rapid decât următorul clasat și nu pare să aibă rival în această probă. De asemenea, astăzi va intra în bazin și Vlad Stancu la 800 de metri liber, în faza seriilor.

Astăzi va intra pe teren și Jaqueline Cristian, singura româncă rămasă pe tablou în turneul de tenis. După victoria superbă în fața lui Caroline Garcia, îi ținem pumnii în fața lui Angelique Kerber, cea care obținea argint la Rio în 2016. Au trecut însă anii, iar Jaqueline are o șansă bună și sperăm într-un nou meci mare.

La tenis de masă avem meciurile individuale. Ovidiu Ionescu joacă dimineață în turul 1, pentru ca apoi spre seară să servească și în turul 2. Desigur, dacă ajunge acolo. În turul 2 sunt deja Elisabeta Samara și Bernadette Szocs pe tabloul feminin.

La canotaj astăzi avem serii și recalificări în 4 probe: la 4 vâsle masculin și feminin, și la 8 plus 1 masculin și feminin.

Nu în ultimul rând, Ede Molnar are finala la ciclism, la cross-country masculin. Capul de afiș al zilei este duelul dintre Novak Djokovic și Rafael Nadal din turul 2. Poate fi ultimul meci din cariera spaniolului la simplu, el anunțând că acesta este ultimul său turneu. Așadar, multe motive să ne bucurăm astăzi de Jocurile Olimpice.

Citește și