• Un studiu arată că Inteligența Artificială poate prezice seceta cu un an înainte.
  • Modelele de A.I. analizează cantități mari de date climatice din trecut și prezent.
  • În acest mod pot fi oferite predicții cu acuratețe până la un an.

Inteligența Artificială îți poate veni în ajutor mai mult decât credeai! Un studiu recent arată că A.I. ar putea prezice perioadele de secetă. Și nu cu câteva zile înainte, ci cu un an. Astfel încât fermierii, agricultorii sau autoritățile să aibă timp să se pregătească!

Ce metode ar putea folosi A.I. pentru a anunța perioadele de secetă?

„Pentru a avea o acuratețe foarte bună în predicția secetei, este nevoie să identificăm și să găsim cât mai multe date despre temperatură și umiditate. În America există un proiect prin care se folosește un satelit care folosește un senor prin care este detectată temperatura și umiditatea la suprafața pământului. Datele sunt cumulate și analizate. Astfel, un algoritm va detecta cu luni înainte datele secetei”,a declarat Alexandru Dan, expert în Inteligență Artificială, pentru Aleph News.

Devine Inteligența Artificială o uneltă care ne ajută cu schimbările generate de încălzirea globală?

„Ne va ajuta foarte mult, dar ca aceasta să ne poată ajuta, noi trebuie să pregătim niște date în acest sens. există o tehnologie care se numește Digital Twin al Pământului. Acesta poate folosi algoritimi de A.I. prin care putem face diverse predicții”, a adăugat acesta.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

Citește și