• Israelul se așteaptă la atacuri din partea Iranului și Hezbollah.
  • Israelul a crescut securitatea la ambasadele și locurile evreiești din jurul lumii.
  • Șeful Pentagonului afirmă că războiul din Orientul Mijlociu poate fi evitat.
  • Liderul suprem al Iranului, Khamenei, spune că Israelul a oferit motivele pentru o „pedeapsă aspră”.
  • Funeraliile liderului Hamas, Ismail Haniyeh, vor avea loc joi la Teheran – The Jerusalem Post. Cel mai probabil o reacție a Iranului va veni după ceremoniile de înmormântare. În aprilie a lansat 350 de rachete și drone.

Președintele Iranului promite să facă Israelul „să regrete acțiunea lașă” prin care liderul organizației teroriste Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis noaptea trecută, în capitala Teheran, după ce a participat la ceremonia depunerii jurământului de către președintele Masoud Pezeshkian.

Până acum, Rusia, Turcia, China și Qatarul au condamnat uciderea liderului terorist, în timp ce facțiuni palestiniene cheamă la o grevă generală în Cisiordania.

„Iranul deplânge martiriul bravului lider al Rezistenței palestiniene Ismail Haniyeh”, a scris Pezeshkian pe contul său oficial pe X. „Ieri i-am ridicat mâna victorioasă, iar astăzi trebuie să îi port sicriul pe umeri.

Recomandări

BANII VIN, BANII PLEACĂ!
ITALIA SUB APĂ
LIBER LA DRONE
CHER DESCHIDE SHOW-UL
CE FILM VEZI
SOMN DE VOIE

„Republica Islamică Iran își va apăra integritatea teritorială și onoarea și îi va face pe ocupanții teroriști să regrete acțiunea lor lașă”, a continuat Pezeshkian, referindu-se la Israel.

Guvernul libanez se așteaptă ca Hezbollah să riposteze pentru atacul israelian, va încerca să calmeze situația. Libanul se așteaptă ca Hezbollah să riposteze pentru un atac israelian care l-a vizat pe cel mai înalt comandant militar al grupului, iar guvernul se va angaja în eforturi diplomatice pentru a calma tensiunile, a declarat ministrul informațiilor Ziad Makary.

Ayatollahul Ali Khamenei a declarat: „Prin această acțiune, regimul sionist criminal și terorist și-a pregătit terenul pentru o pedeapsă aspră, iar noi considerăm că este de datoria noastră să ne răzbunăm pentru sângele său, deoarece a fost martirizat pe teritoriul Republicii Islamice Iran”, într-o declarație transmisă de agenția oficială de presă IRNA.

Israelul nu a comentat incidentul, care a avut loc în contextul războiului său împotriva grupării teroriste Hamas, susținută de Iran, în Fâșia Gaza.

Citește și