• Am trăit cele mai frumoase 24 de ore de la aceste Jocuri Olimpice. Medalii de aur, argint și bronz s-au pornit de la Paris spre România! Toate pe calea apei. Azi Marian Enache și Andrei Cornea au luat aur la dublu vâsle, iar Ancuța Bodnar și Simona Radiș au terminat pe locul 2 la dublu vâsle.
  • Aseară, aproape de miezul nopții, copilul nostru de aur – David Popovici – a luat bronz la proba de 100 metri liber.
  • Din apă, mergem pe uscat – dar rămân la sport. Naționala și-a găsit azi antrenor, după ce Edi Iordănescu a spus ADIO. Mircea Lucescu este alesul Federației lui Burleanu, asta după refuzul lui Hagi. Ultima echipă antrenată de Mircea Lucescu a fost Dinamo Kiev din Ucraina.
  • Țară de unde se aude – „Întârziați livrările de arme – întârziem și noi plata!” Zelenski pune piciorul în prag și suspendă plățile pentru datoria internațională. Începând de azi, Ucraina nu poate plăti datoriile externe, așa cum era stabilit. E scris în lege – Ucraina e în „incapacitate de plată” până la 1 octombrie.
  • Scandalul sexual de la SNSPA ia amploare. Parchetul Sectorului 1 din Capitală anunță că a primit și azi prin email 10 sesizări legate de – Alfred Bulai, profesorul acuzat că ar fi pretins favoruri sexuale de la mai multe studente. Persoanele care au trimis sesizările vor fi chemate la audieri săptămâna viitoare.
  • Geloși de mici. Generația Z nu a trecut testul geloziei. Un grup de cercetători din America dă vina pe rețelele de socializare – gelozia crește în funcție de cât social media consumă tinerii.
  • Cine e nebunul aici? Cei care au rupt bani în o sută de mii de bucăți sau bancherii care au lipit bancnotele la loc? Elucidăm enigma.. imediat .. la ȘTIU cu invitatul nostru special Costin Dămășaru.
  • Georgia își ia rămas bun de la 95 de milioane de dolari promiși de aministrația Biden. Americanii au tăiat ajutorul de care ar fi beneficiat în mod direct guvernul georgian – din cauza legii „agenților străini”. Legea a declanșat săptămâni de proteste în țară și a oprit parcursul european la țării.
  • Cinci protestatari au blocat de dimineață aeroportul din Leipzig – au cerut Guvernului să inițieze un acord global ca să elimine petrolul, gazul și cărbunele până în 2030. Din cauza protestului câteva zboruri au avut întârzieri, dar protestatarii au fost scoși la scurt timp de pe pistă.
  • Cei trei teroriști care ar fi responabili de atacului din 11 septembrie, au făcut o înțelegere cu justiția. Își recunosc vina și scapă de pedespa cu moartea- rudele victimelor au primit vestea printr-o scrisoare de la procurori. Aproximtiv 3.000 de persoane din New York, Virginia şi Pennsylvania au fost ucise în atacurile al-Qaida din 2001.
  • Poți merge la film, în parc în luna august. Marile parcuri din Sectorul 6 se transformă, în august, în cinematografe în aer liber, cu acces gratuit. 32 defilme celebre, unele de Oscar, vor rula pe ecrane gigant în Piațeta Favorit, Parcul Drumul Taberei, Parcul Liniei, Parcul Crângași și Parcul Marin Preda.
  • Ai parte de concerte, demonstrații de pictură și ateliere de creație sâmbătă și duminică în cadrul seriei de evenimente Străzi Deschise din centrul Capitalei. Asociația Artiștilor Plastici, de exemplu, vine cu demonstrații de pictură pe pânză, în zona Muzeului Colecțiilor de Artă, acolo unde poți interacționa cu artiștii care expun.
  • Mai ai de așteptat până după Crăciun pentru al doilea sezon al serialului Squid Game. Netflix a anunţat că sezonul va avea premiera pe 26 decembrie. Un al treilea şi ultimul sezon din Squid Game va apărea în 2025.
  • Dior expune la galeria din Paris rochiile create pentru vedetele care au strălucit la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice. Acolo pot fi admirate ținutele în care au apărut Celine Dion, Lady Gaga sau Aya Nakamura.
  • Ai intrare liberă în acest weekend la Festivalul Strada Armenească din Grădina Botanică. Cultura şi tradiţiile armeneşti sunt sărbătorite şi reinterpretate în cadrul acestui eveniment la care, pe lângă artiști armeni, vor concerta Subcarpați și Ovidiu Lipan Ţăndărică.
  • Metrorex a lansat astăzi platforma online pentru reîncărcarea cardurilor contactless, la adresa card.metrorex.ro. Însă doar cardurile emise fizic de Metrorex pot fi reîncărcate online, iar călătorii au la dispoziție călătoriile cumpărate abia de a doua zi.
  • De astăzi nu mai poate oricine să fie asistent maternal. O Ordonanță de Guvern spune că asistenții maternali trebuie să fie cel puțin absolvenți de liceu, să aibă peste 21 de ani și să locuiască într-o zonă cu acces la servicii educaționale și medicale.
  • După ce și-a pus societatea civilă în cap, Ministerul Transporturilor retrage din dezbatere publică Regulamentul privind transportul pe căile ferate din România, care ar fi interzis persoanelor care suferă de o boală contagioasă să călătorească cu trenul.

Recomandări

IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
HARRY POTTER E INTERZIS
ZILELE BUCUREȘTIULUI
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA